Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Belgische zakenman kan lunch niet betalen en ontdekt plots gat van 100 miljard op z’n rekening

Een Belgische ondernemer schrok zich vorige week een ongeluk toen hij een broodje wilde kopen. Zijn saldo bleek ontoereikend, en het ging niet om een peulschil. Toen Frédéric d’Aspremont zijn rekening controleerde, zag hij dat die maar liefst 100 miljard (!) euro in het rood stond. 

23 reacties

 • ludwig maenhaut

  1 jaar geleden
  U bedoeld "Dexia", want dat is wat Belfius is. De bank die de Belgische belastingsbetaler in 2012 4 miljard euro gekost heeft en dan maar efkes rap van naam veranderd is. Een beetje zoals Daewoo opeens Chevrolet heette... t' Is niet omdat de lunch garden opeens een michelin ster zou krijgen, dat het eten opeens van hoog culinair niveau is.
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  de enige bank die u kan vertrouwen is een gat in uw matras , brengt niets op , maar ook op uwe bank niet , maar u betaald geen kosten en niemand kan het blokkeren of in geval ze op de fles gaan , dit is een goede tip uit de gouden jaren stillekes. bankkaarten en krediet jan petiet woond hier niet.
 • JOANNES HOSTE

  1 jaar geleden
  100 miljard € in het rood, welke bank kan dat dekken? Als die man toen fait was gegaan, had de bank het even mogen gaan uitleggen. Zo van ach, het was enkel geld dat wij geblokkeerd hadden om een mogelijke schadevergoeding van 4000€ die in der mine was geregeld te kunnen uitbetalen. Maar ja, derde kan inderdaad een soms laten voorbehouden zonder dat jij er iets kan aan doen. Deden vroeger veel tankstations tot er een wet kwam die het hen verbood.
 • ro butzen

  1 jaar geleden
  Was ik van die man zou ik per direct vertrekken bij Belfius. Van die bank hoor je nu toch echt niet veel goeds
 • Elie Peeters

  1 jaar geleden
  Ik snap niet dat er gekozen wordt voor banken waar een maandelijks bedrag aan gekoppeld zit om uw geld daar te mogen parkeren, zoals bij Belfius het geval is. Er zijn voldoende gratis betrouwbare alternatieven. Soms even durven verder kijken... en niet de kudde volgen.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel