Belgische avonturier vestigt wereldrecord met onwaarschijnlijke voettocht door Tasmanië, maar verliest onderweg zijn foto's

BELGAONTHESPOT
52 dagen lang trok Louis-Philippe Loncke (41) te voet door de winterse natuurpracht van het Australische eiland Tasmanië. Een onherbergzame tocht van 500 kilometer. Het leverde hem bevroren schoenen, een wereldrecord én de bijnaam 'gekke Belg' op. Maar: helaas géén foto's. Onderweg speelde Loncke zijn camera kwijt, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Avonturier Louis-Philippe Loncke was in Tasmanië niet aan zijn proefstuk toe, maar ditmaal was de beproeving voor de veertiger wel écht zwaar. Als eerste mens ooit stak hij het Australische eiland over, te voet, dwars door de bush, zonder bevoorrading, en met een rugzak van 62 kg. "Het was verschrikkelijk moeilijk. Ik heb dagen gehad dat ik maar 100 meter per uur vooruit geraakte omdat ik me een weg moest banen door bossen", zei hij vorige week al in onze krant.

RV

Nu blijkt dat hij zijn fotocamera op de helletocht verloor. Dat was tijdens een van zijn drie bijna-doodervaringen onderweg. Een laaghangende tak bij het raften deed zijn tas met fotocamera, zoomlens en geheugenkaartjes in het water vallen. "Dat ongeval had fataal kunnen zijn", zegt hij in Het Nieuwsblad. Zijn twee GoPro's kon Loncke redden, maar de foto's van de bergen en de sneeuw is hij tot zijn grote spijt kwijt. 

Voorlopig toch: Loncke looft een beloning van 1.000 AUD (625 euro) uit voor wie hem zijn camera kan terugbezorgen. In de zomer zakt het waterpeil van de rivier tot minder dan een halve meter en wordt er gekajakt. Bovendien zat het toestel in een waterdichte tas. Loncke heeft er daarom goede hoop op om zijn beelden toch nog te kunnen recupereren. 

Louis-Philippe Loncke.
RV Louis-Philippe Loncke.
RV6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vic Smeets

  Gezellig hotelletje gevonden voor 52 dagen??

 • Viviane Loosveldt

  Oei, wat een toeval!?

 • Erik Moens

  Helaas geen foto’s: Belgische avonturier verloor camera tijdens onwaarschijnlijke voettocht door Tasmanië.... Right, hahahahaaahahhhaahahahaaa!

 • George Verbeek

  Als uw foto's zo belangrijk zijn maak dan toch dagelijks back-ups! Met satelliet telefoon kan dat zelfs uit de bush.

 • rik lagrou

  als had doorgestuurd via satelliet in fotobook of google steun dan had wel alle foto's Reis voorbereiden noemen we dat