Zicht op het historische centrum van Mussomeli: Siciliaans dorp op 700 meter hoogte.
Volledig scherm
Zicht op het historische centrum van Mussomeli: Siciliaans dorp op 700 meter hoogte. © Thinkstock

Belg koopt huis in Siciliaans dorp voor slechts 1 euro. Al dertien andere landgenoten volgden hem

Een vakantiewoning kopen voor slechts één euro, het kan in Mussomeli. De gemeente in Sicilië telt vandaag 10.885 inwoners en binnenkort komen er daar nog zeker veertien bij - Belgen zelfs. Eén voorwaarde wel: wie het pand in handen heeft, moet het na twee maanden renoveren.

20 reacties

 • Jean Melis

  4 jaar geleden
  Zodra dat dat in het zuiden van frankrijk is doe ik mee ,heerlijk leven zoals God in Frankrijk !
 • Don Tessers

  5 jaar geleden
  Belgen zouden beter eens de hele regering een motie van wantrouwen geven ipv deze aanbiedingen. Vaak doen de burgemeesters dit omdat dorpen leeglopen en er geen nieuwe bewoners of geboortes zijn. Midden Italië kent al een paar Middeleeuwse dorpen die helemaal gerestaureerd zijn en nu een hot item zijn met toeristen vanwege de ligging en vanwege het oorspronkelijke karakter. Ook in Spanje zijn zulke acties gestart. Dus niks geen valse beloftes of adders onder het gras.
 • Koen Van crombruggen

  5 jaar geleden
  En wie gaat dat renoveren? Welke aannemers in een godvergeten gat waar iedereen weggetrokken is? Zelf doen? Wat is de reglementering mbt elektriciteit, riolering, geluid en thermische isolatie, bouwrecht ... wie kan dat in het Italiaans verstaan? Levering per muilezel want een vrachtwagen kan daar niet geraken. Veel moed zou ik zeggen.
 • Sjonny Martero

  5 jaar geleden
  Ik hen er twaalf gekocht gekocht voor 20 euro? Ben dus wel serieus bedrogen.
 • George Verbeek

  5 jaar geleden
  Er is een reden voor dat het maar 1 euro kost. Je moet wel erg goedgelovig en hebberig zijn om u te laten vangen hieraan