Belg Johnny (43) geniet van luilekkerleven op Caraïben met geld van werkloosheidsuitkering

thinkstock
Johnny, een 43-jarige man uit de regio Luik, verhuisde in 2014 naar de Dominicaanse Republiek met het geld van zijn werkloosheidsuitkering. De man is nu bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

In december 2014 diende de ex van de man een klacht in bij de politie omdat hij geen alimentatie meer betaalde. De vrouw vertelde ook dat Johnny al sinds januari 2014 op de Dominicaanse Republiek woonde. En dat was verboden, omdat hij van een maandelijkse werkloosheidsuitkering genoot.

De politie alarmeerde de RVA, dat meteen een onderzoek startte. Johnny en zijn ex bleken allebei een adres te hebben op de Dominicaanse Republiek, ondanks een vaste domicilie in België. De ex-partners waren bovendien allebei werkloos.

24 vakantiedagen

Wie in België geniet van een werkloosheidsuitkering, mag niet langer dan 24 opeenvolgende vakantiedagen in het buitenland verblijven. Wie die voorwaarden schendt, riskeert zijn uitkering te verliezen. De vrouw vertelde dat ze op de hoogte was van de regels, maar dat ze toch besloot in de Dominicaanse Republiek te blijven. "Ik wou breken met België", verklaarde ze in de rechtbank.

Johnny wil geen advocaat

Johnny had geen zin om af te zakken naar België voor zijn proces. Hij vertoeft nog in de Dominicaanse Republiek en liet zich zelfs niet vertegenwoordigen door een advocaat. Johnny werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 3.600 euro. Zijn ex-partner werd veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur.
235 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • johan van

  Het meer dan schandelijk dat dit kan gebeuren.In plaats van op de ouderen te jagen die soms al kromgewerkt zijn vertikt de politiek om al dat geprofiteer een halt toe te roepen.één woord'schandelijk"

 • Christina Van Dyck

  Hoeveel van de doppers zouden dit ook doen?

 • Marc Verschaeren

  Niks doen daar of hier ?. Wat is het verschil ?. En dan zo een straf ?, totaal van de pot gerukt !!! .

 • Patrick Braekeveldt

  Natuurlijk is dit niet goed te praten maar slechts peanuts in vergelijking met de belastingsontduiking en fraude met de aftrekpostjes bij de ondernemers en de rijken .

 • dirk d'hont

  Allee, men heeft weer iets gevonden om alle werklozen te viseren en op over dezelfde kam te scheren door die ene profiteur. Ik ken een rijke Catalaanse politiek leider die wellicht na zijn afzetting misschien met goedkeuring van NVA op de kosten van Belgiê zou komen leven als politiek vluchteling. Dan kan het wél zeker ? Twee maten en twee gewichten op basis van hoe men alles ziet in perspectief van een politieke visie.