Ga naar de mobiele website
^ Top

Belg Johnny (43) geniet van luilekkerleven op Caraïben met geld van werkloosheidsuitkering

thinkstock
Johnny, een 43-jarige man uit de regio Luik, verhuisde in 2014 naar de Dominicaanse Republiek met het geld van zijn werkloosheidsuitkering. De man is nu bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

In december 2014 diende de ex van de man een klacht in bij de politie omdat hij geen alimentatie meer betaalde. De vrouw vertelde ook dat Johnny al sinds januari 2014 op de Dominicaanse Republiek woonde. En dat was verboden, omdat hij van een maandelijkse werkloosheidsuitkering genoot.

De politie alarmeerde de RVA, dat meteen een onderzoek startte. Johnny en zijn ex bleken allebei een adres te hebben op de Dominicaanse Republiek, ondanks een vaste domicilie in België. De ex-partners waren bovendien allebei werkloos.

24 vakantiedagen

Wie in België geniet van een werkloosheidsuitkering, mag niet langer dan 24 opeenvolgende vakantiedagen in het buitenland verblijven. Wie die voorwaarden schendt, riskeert zijn uitkering te verliezen. De vrouw vertelde dat ze op de hoogte was van de regels, maar dat ze toch besloot in de Dominicaanse Republiek te blijven. "Ik wou breken met België", verklaarde ze in de rechtbank.

Johnny wil geen advocaat

Johnny had geen zin om af te zakken naar België voor zijn proces. Hij vertoeft nog in de Dominicaanse Republiek en liet zich zelfs niet vertegenwoordigen door een advocaat. Johnny werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 3.600 euro. Zijn ex-partner werd veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur.
234 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • annie laureys

  Mischien heeft hij gelijk , zo zijn er nog velen

 • Sofie Delaere

  leve België luilekkerland.. en de socialisten.... misschien geen slecht idee, na al die jaren werken en uw blauw betalen

 • Sibbine Van Lerberghe

  Dat dat allemaal kan he... Ik begrijp dat niet. Moeten die dan niet maandelijks een bewijs (dopkaart) binnen brengen bij de vakbond? Hoe doen die dat eigenlijk. Ik heb vroeger ook door omstandigheden moeten gaan stempelen maar dat was wat anders hoor. Er was strengere controle en iedere dag moest ge een stempel gaan halen op een uur dat je pas de dag voordien te weten kwam... Dat zouden ze beter terug invoeren!! Ik vind okk dat het maar een heel kleine straf is voor zo een schandelijk bedrog!!

 • Tina Colpaert

  Als ze dat geld zomaar krijgen wie zou dan niet proberen ken er zo nog uitkering is kleiner dan hun huishuur of afbetaling huis maar niemand stelt vragen

 • Nora Verspeelt

  Hoera, ze geven 34 graden, veel zon en een tropisch briesje! ..... im jamming, Jah Man

Meld een bug