Bejaarde vrouw gooit forse som geld uit raam nadat ze zich liet bedotten door fraudeurs

Shutterstock
Een gepensioneerde dame heeft in Wenen letterlijk geld uit het raam gegooid. Ze werd volgens de Oostenrijkse politie slachtoffer van een nieuw soort fraude.

Onbekenden hadden de 84-jarige vrouw met een telefoontje gewaarschuwd dat een familielid van haar na een ongeval zou gearresteerd worden. Daarom moest ze zogezegd een borgtocht betalen. 

De gepensioneerde stopte vervolgens volgens de politie een bedrag van vijf cijfers in een plastic zak en gooide het zoals gevraagd uit het raam de straat op. De daders gingen aan de haal met het geld en namen de benen. 

De Oostenrijkse politie gebruikte de zaak om opnieuw te waarschuwen voor dit type van fraudeurs. In veel gevallen doen de daders zich voor als politieagenten en vragen ze om geld en waardevolle spullen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • louis van hoeylandt

    dat moeten toch bekende zijn geweest , als een van de familie leden kende ,en dan ook weten dat die vrouw over spaarcenten van meer dan 5 nullen bezit ...maar wat ik niet snap dat je het door het raam moet gooien kan enkel maar een bekende zijn als je al die info over het slachtoffer kent