Bejaarde Nederlanders rijden in Rome met auto van metrotrap af

Il Corriere della Città on Twitter

Magliana, turisti olandesi finiscono sulla rampa di accesso alla Metro B con la macchina https://t.co/xSgDh7VoN6

Een Nederlandse toerist heeft gisteren het Italiaanse nieuws gehaald, door met zijn auto de toegangstrap van een metrostation in Rome af te rijden. “Het kan gebeuren dat je van de weg raakt, maar met een auto de trap afrijden vereist toewijding”, grapt stadskrant Il Corriere della Città.

Volgens het bericht belandden de twee bejaarde Nederlanders met hun Skoda Octavia, omstreeks het middaguur, tussen de hekken voor het metrostation Magliana. Het zou gaan om de 70-jarige bestuurder van de auto met Nederlands kenteken en zijn 72-jarige vrouw. Op foto’s op Twitter is te zien hoe de politie van de Italiaanse hoofdstad zich over het gestrande voertuig ontfermt.

De schrik zat er na het ongelukje flink in, maar gelukkig raakte er niemand gewond, meldt nieuwssite TGCOM.24. De onfortuinlijke rit kwam op Facebook wel op gelach te staan. “Die zullen wel een slokje op hebben”, merkt iemand op. Anderen menen dat de Nederlanders “vast aan de wiet hebben gezeten”. De toedracht blijkt echter anders, het echtpaar dacht dat het om de ingang van de parkeergarage van het station ging.

Diezelfde denkfout maakte een 56-jarige automobilist uit de noordwestelijke regio Ligurië in april 2016. Bij een bezoek aan Rome reed de man, met vrouw en dochter in de auto, van de trap af.  En ook toen kwam het voertuig op de traptreden vast te zitten. Achteraf legde de verbouwereerde chauffeur uit dat hij op een bordje naast de trap een ‘P’ had zien staan, en daardoor dacht dat het om de ingang van de parkeerplaats ging.

Riprendiamoci Roma on Twitter

Sui due turisti che hanno imboccato con auto l'accesso a Metro Magliana dalle scale ecco una foto inedita👈 Credevano fosse il parcheggio🙌🏻 Foto Giuseppe @iltrenoromalido @MercurioPsi @Franz6081 @TplRoma @gq_gianni @saveMetroC @valentinalupia @EugenioCardi #gombloddoOlandese 👈

Roma Today on Twitter

roma Eur Magliana, entra con l'auto nella stazione della metro https://t.co/1VAsKz4kGT #notizie

Toegang naar een metrostation in Rome, maar dan wel voor de benenwagen.
Shutterstock Toegang naar een metrostation in Rome, maar dan wel voor de benenwagen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rydams Eengelbert

    Rydams Engelbert. Wat een geluk dat het geen Belgen waren want er wordt al genoeg gelachen met ons in het buitenland.