Bankrekening Bruno De Lille eenzijdig opgezegd: "Ik dien klacht in"

Bruno De Lille
Photo News Bruno De Lille
Ex-staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) heeft via sociale media een aangetekende brief van zijn bank verspreid. "BNP Paribas Fortis deelt u mee dat zij haar relatie met u beëindigt", staat er te lezen. Plots werd zijn bankrekening opgezegd. "Ik was er even niet goed van", schrijft het Brussels parlementslid in zijn blog.

Nergens in de brief staat een reden of naam vermeld. "Het equivalent van een sms'je dat een tiener naar een andere tiener stuurt om te zeggen dat het over is", schrijft De Lille. "Van een bank verwacht ik toch iets anders."

Ook telefonisch weigerden kantoormedewerkers De Lille verder te helpen. "Ik vroeg wie binnen de bank me het kon uitleggen. Het antwoord was verbijsterend: Niemand."

Reacties
Op De Lilles Facebook staan meerdere reacties van mensen die een gelijkaardige brief hebben gekregen. Mede daarom wil hij klacht neerleggen bij de ombudsman van de banksector. De Lille: "De klant moet het recht hebben zich te verdedigen".

Volgens de krant De Standaard wil BNP Paribas Fortis de zaak onderzoeken. Informatie over individuele dossiers wil de bank niet vrijgegeven.