Bank stort per ongeluk 100.000 euro op rekening: koppel spendeert bijna alles in enkele dagen tijd

Getty Images
Robert en Tiffany Williams uit Pennsylvania gingen meer dan twee weken lang shoppen voor bijna 120.000 dollar (108.750 euro). Dat bedrag had de bank hen overgemaakt. Per vergissing weliswaar, maar daar trok het koppel zich niets van aan. De twee zijn aangeklaagd voor diefstal.

Robert Williams (36) en zijn vrouw Tiffany (35) moesten dinsdag voor de rechter verschijnen op beschuldiging van diefstal en heling. Een bankbediende had op 31 mei een fout gemaakt en 120.000 dollar op hun rekening gezet. In plaats van dat te melden en het bedrag gewoon terug te storten, spendeerde het koppel het bijna integraal.

In nog geen drie weken tijd kochten ze onder meer een SUV, twee quads en een camper. Ze betaalden er lopende rekeningen mee, herstellingen aan de wagen en nog andere aankopen. Aan vrienden schonken ze meer dan 13.500 euro.

Afbetalingsplan
Tegen 19 juni was hun “meevallertje” zo goed als opgesoupeerd. Een dag later kreeg Tiffany telefoon van BB&T Bank. Die had het geld zelf teruggenomen, waardoor de Williamsen plots 107.416 dollar (meer dan 97.000 euro) in het rood stonden. Tiffany beloofde de bank het probleem met haar man te bespreken en een afbetalingsplan uit te werken. Nadien vernam BB&T Bank niets meer van het echtpaar en diende ze klacht in.

Robert Williams gaf eind juli toe aan de speurders toe dat hij en zijn vrouw wel wisten dat “het zoek geraakte geld niet van hen was”, maar dat ze “het toch opmaakten”.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  Als dat oit bij iemand voorvalt: het geld van uw rekening halen en een 'finders fee' vragen van 10%, dat is aanvaardbaar en eerlijk.

 • zina riffia

  Ik zou da gegarandeerd terugstorten.

 • Anthony van der Borght

  Dat is nog gebeurd en ook hierop is dat verschijnt . Het was veel meer .. als de bank een vergissing maakt .. daar kunnen die dat het geld gekregen heeft niet aan doen.. de bank is zelf verantwoordelijk.. Dit had niet mogen gebeuren . Hoe zou je zelf zijn moest er een bedrag op u rekening staan . Alles draait om geld.. dat weet iedereen

 • Erwin Fiers

  Angelo Cabooter.Niet overdrijven hé.Het gaat hier niet om moord.Trouwens.Dit onderwerp is voor discussie vatbaar.Er zijn landen waar je het geld mag houden.mensen met een kleine bankrekening hebben in principe niks aan een bank.Hogere intresten voor de minder bedeelden.En als het een " foutje" is mag je het houden.Ik zou het wel melden.Dom van dit koppel weliswaar.

 • Rudy Donkerwolcke

  De vraag is hier, mag de bank zomaar geld van uw rekening nemen. Zelf als het verkeerde storting was.? Wat zegt de wet hier over. De bankbediende die het verkeerd storten, welke straf word hem opgelegt? Rare zaak, zou ik eens wettelijk willen zien. Grtjs Rudy