Volledig scherm
© Getty Images

Bank stort per ongeluk 100.000 euro op rekening: koppel spendeert bijna alles in enkele dagen tijd

Robert en Tiffany Williams uit Pennsylvania gingen meer dan twee weken lang shoppen voor bijna 120.000 dollar (108.750 euro). Dat bedrag had de bank hen overgemaakt. Per vergissing weliswaar, maar daar trok het koppel zich niets van aan. De twee zijn aangeklaagd voor diefstal.

 1. Marischka krijgt door blunder stadsbestuur honderdvoudige uitgekeerd: 35.700 euro. "Terugstorten? Zij hebben de fout gemaakt”
  Miljoenenblunder

  Marischka krijgt door blunder stadsbe­stuur honderdvou­di­ge uitgekeerd: 35.700 euro. "Terugstor­ten? Zij hebben de fout gemaakt”

  Een blunder van formaat bij het stadsbestuur van Den Haag: een groep bijstandsgerechtigden zou bovenop hun uitkering een premie ontvangen van enkele honderden euro’s, alleen is door een fout veel meer geld gestort dan de bedoeling was. Aan 69 mensen werd een bedrag tussen 30.000 en 150.000 euro overgemaakt. Marischka Borgmeijer is een van hen, zij kreeg in plaats van 357 euro het honderdvoudige 35.700 euro. Ze is niet meteen van plan het geld terug te storten. “Ik ben geen oplichter, maar nu dat geld zomaar mijn kant is opgerold, denk ik: het heeft zo moeten zijn.”
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?