Balkunstenaar wil bal 48 kilometer hooghouden

Magness -achteraan met het rode haar- wil een nieuw record vestigen en 48 kilometer jongleren door Londen.
Magness -achteraan met het rode haar- wil een nieuw record vestigen en 48 kilometer jongleren door Londen.
Een balgoochelaar wil een nieuw record vestigen. Dan Magness wil na twee maanden intensieve training de bal 48 kilometer hooghouden door Londen. Hij heeft zijn route zorgvuldig gepland. De voetbalfan wil een bezoekje brengen aan de velden van alle Londense Premier Leagueploegen.

Hij begint aan zijn heldentocht op Craven Cottage en wil finishen op White Hart Lane net voor aanvang van Tottenham tegen Fulham. Tijdens de rust van de wedstrijd gaat hij dan jonglerend de middenstip van het veld innemen en de toeschouwers vermaken met zijn kunstjes. De Brit is niet aan zijn proefstuk toe. Hij staat al vermeld in het Guinness Book of Records als de 'world keepy uppy champion'. Magness hield de bal 24 uur hoog in Covent Garden, een prestatie om u tegen te zeggen.

Hij gaat zijn recordpoging door Londen ondernemen met een bal van 'Alive & Kicking'. De ballen van het label worden in Afrika vervaardigd en uitgedeeld aan minder gegoede kinderen in vluchtelingenkampen of weeshuizen. De recordpoging maakt uit deel van het 'Spirit of Foorball-verhaal' op weg naar de eindronde van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De bal waarmee Dan door Londen zal lopen, zal na de recordpoging nog gebruikt worden tijdens exhibitietoernooien, meldt Sky News. (vsv)