Baby overleeft op miraculeuze wijze aanrijding in eigen huis

Een Australische baby van 12 maanden heeft op miraculeuze wijze een aanrijding van een auto in zijn eigen huis overleefd. Het jongetje was gewoon aan het spelen in de huiskamer toen plots een auto het huis in een buitenwijk van Adelaide ramde en over de baby reed. Als bij wonder liep het ventje geen zware verwondingen op.

Aan het stuur van de rode Commodore zat een 17-jarige leerling-chauffeur. Hij wordt ondervraagd door de politie voor verscheidene verkeersinbreuken.

Er waren vier kinderen en een vrouw in huis toen de crash zich voordeed. De vrouw is de mama van de baby. Zij paste op de drie andere kindjes als onthaalmoeder. Een tweejarig meisje moest ook naar het ziekenhuis ter controle. De twee overige meisjes, van vijf en zeven, bleven ongedeerd.

Foto's van het drama tonen de enorme impact van de crash. De buiten- en binnenmuur werden verwoest en de auto kwam pas enkele meters verder IN het huis tot stilstand. De wagen reed letterlijk over de baby, die op de grond aan het spelen was in de voorkamer. Het chassis heeft hem amper geraakt en dat is het grote geluk van het jongetje geweest. (jv)