Baby geboren met cijfer 12 op voorhoofd

De kleine Hanru van Niekerk doet de hele wereld met verstomming staan. Het Zuid-Afrikaanse jongetje werd namelijk geboren met het cijfer twaalf op zijn voorhoofdje. Wellicht de meest opmerkelijke geboortevlek ooit. En misschien nog vreemder: de spruit zag het levenslicht op 11 november (11/11) van vorig jaar. Een dag te vroeg geboren, Hanru?

Zijn trotse familie uit Johannesburg had het bizarre fenomeen aanvankelijk niet eens opgemerkt, zodanig in de wolken waren ze met de komst van de nieuwe telg. Het was overgrootmoeder Catherine Jooste (70) die het perfect gevormde cijfer 12 waarnam op het hoofd van de baby.

Volgens dermatoloog Patrice Hyde is er niks om zich zorgen over te maken. "Geboortevlekken zijn perfect normaal, ze doen meestal geen pijn of wijzen niet op een of andere ziekte. Alleen is de vorm van de vlek bij de kleine Hanru wel erg ongewoon".

Hemangiomen of geboortevlekken zijn goedaardige woekeringen van bloedvaten. Nog volgens dokter Hyde gaan vele van die vlekken na verloop van tijd gewoon weg. Ze kunnen ook 'weggegomd' worden met corticosteroïden of met lasertherapie.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels