Baby geboren in VS op 9/11 om 9u11 weegt... 9 pond 11 ons

Baby Christina werd geboren op 9/11 om 9u11 en weegt 9lb 11 onz (4,4 kilogram).
RV Baby Christina werd geboren op 9/11 om 9u11 en weegt 9lb 11 onz (4,4 kilogram).
Baby Christina Brown kwam woensdag 11 september ter wereld in Memphis om 9u11. De verbazing was groot toen het meisje ook nog eens 9 pond, 11 ons (zo’n 4,4 kilogram) woog.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kleine Christina werd geboren in het Methodist LeBonheur Hospital in Germantown op een erg bijzondere datum: 11 september. Het was die dag precies achttien jaar geleden dat de terreuraanslagen op de Twin Towers plaatsvonden. Bijna drieduizend mensen kwamen toen om het leven. Duizenden anderen raakten gewond.

De verpleegsters waren verbaasd toen ze de geboortetijd en het gewicht van baby Christina noteerden: 9/11 om 9u11 en een gewicht van 9 pond, 11 ons. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de 38 jaar dat ik hier werk”, zei Rachel Lauglin, verpleegster van het ziekenhuis. “Dit maakt haar nog meer een speciale baby dan ze al is.”

Voor de ouders van Christina was de dag zowel gevuld met verdriet als met blijdschap. “Het was een speciaal moment, vooral om wat vreugde te vinden tijdens een dag waarop achttien jaar geleden een tragedie gebeurde”, reageerde vader Justin Brown aan CNN. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tiens Mevissen

    Enige verwarring: het gaat hier om Amerikaanse ponden (lb) en onzen (onz)! Hier in België zou 9 pond plus 11 ons hetzelfde zijn als 11 pond en 2 ons ofwel 5, 7 kg en dat is heel wat anders. Maar ik beklaag die moeder, tjonge het is niet niks zo'n zware baby ter wereld te brengen, zeker ingescheurd of ingeknipt en hopelijk dat laatste.