Baby Crying Contest: waar tranen worden beloond

Sumoworstelaars proberen baby's aan het huilen te krijgen
Getty Sumoworstelaars proberen baby's aan het huilen te krijgen
Meestal willen we baby’s net stil krijgen, in Japan word je beloond als je een baby aan het huilen krijgt. Tenminste toch het voorbije weekend, want toen vond in Tokio de Baby Crying Contest plaats. 

Het is een traditie tijdens het vierhonderd jaar oude Nakizumo Festival. Sumoworstelaars tooien zich in traditionele kostuums en proberen baby’s aan het jammeren te brengen. De baby die als eerste begint te huilen, is de winnaar. 

Volgens oude mythes zou het de kleintjes een goede gezondheid en veel geluk opleveren. Tevens worden hiermee slechte geesten afgewimpeld. Hoe luider ze dus roepen, hoe beter. Honderdzestig baby’s die geboren werden in 2018 namen deel aan de wedstrijd die in de Sensoji tempel in Tokyo werd gehouden.

Twee baby’s geboren in 2018 nemen het op tegen elkaar
Getty Twee baby’s geboren in 2018 nemen het op tegen elkaar

Maar hoe gaat de wedstrijd nu concreet in zijn werk? Twee sumoworstelaars staan in een cirkel recht tegenover elkaar met de baby op de arm. Ze schudden de baby’s op en neer om hen te laten wenen. 

Om reactie op te wekken trekken ze rare gezichten en schudden ze de baby’s lichtjes terwijl ze ‘naki naki’ roepen, Japans voor wenen. De baby die als eerste huilt, wint.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.