Aziatische moeder schat prestatie van haar dochter nét niet helemaal op waarde

De Amerikaans-Aziatische schrijfster Celeste Ng.
Twitter De Amerikaans-Aziatische schrijfster Celeste Ng.
Er is al veel geschreven over de ambities van ‘Aziatische moeders’ maar de moeder van de Chinees-Amerikaanse schrijfster Celeste Ng maakt het wel heel bont. Toen haar dochter haar trots een berichtje stuurde dat haar boek op plaats vier in de bestsellerlijst van de New York Times stond - toch wel een prestatie van formaat -  stuurde ze doodleuk terug. “Goed zo. Ik ga dadelijk brunchen.”

De schrijfster deelde het nuchtere antwoord van haar moeder op Twitter met de tekst “niets houd je ego zo goed onder controle als je moeder”.

Anderen delen nu massaal de reacties van hun ouders op prestaties waar ze zelf érg trots op waren, maar die door hun ouders net niet helemaal op waarde geschat werden:
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Buyck

  Teksten zijn emotieloos. De ontvanger kan ze op honderden manieren interpreteren. Sommigen slagen er zelfs in de begeleidende leeswijzer te negeren en de auteur aan te vallen. Secundo ouders moeten eerlijk zijn en als ze (opbouwende) kritiek hebben is het weer niet goed...

 • Caroline Bex

  Toen ik afgestudeerde met grote onderscheiding, zei mijn moeder: dat is toch niet meer dan normaal? Een schouderklopje mocht ik ook nooit verwachten...

 • Danny Holdensrath

  Of een zeer egoïstische moeder.

 • Mohamed Kabbal

  Ik weet nog op de middelbare school zat er een Chinese jongen uit Hongkong en die haalde prima cijfers, eigenlijk nooit onders 8/10. Deze brave jongen leefde bij zijn oom en deze oom die arts was vond dat hij beter moest scoren.

 • OZZY DHONDT

  Prachtig, dit is pas relativeren.