Automobilist speelt gitaar terwijl hij wagen bestuurt op snelweg

De automobilist zat rechts in zijn wagen, wat doet vermoeden dat het om een Brit gaat.
Screenshot YouTube De automobilist zat rechts in zijn wagen, wat doet vermoeden dat het om een Brit gaat.
Een automobilist heeft zichzelf en andere weggebruikers in gevaar gebracht door zijn stunt op een Spaanse snelweg. 

Een passagier in een voorbijstekende wagen filmde zaterdag hoe de bestuurder van een auto met Brits kenteken gitaar speelde terwijl hij achter het stuur zat. De man in een zwarte Renault Megane reed toen op een snelweg op het Spaanse Baleareneiland Mallorca. Hij bestuurde het voertuig klaarblijkelijk met zijn knieën. 

De passagier zette nog dezelfde avond de beelden op YouTube. De politie spoort de gitaarspelende automobilist op. Indien de man wordt gevat, riskeert hij een boete van minstens 500 euro. In Spanje geldt in tegenstelling tot ons land een rijbewijs met strafpunten. Een overtreding van die omvang levert zes strafpunten op, wat kan leiden tot definitieve intrekking.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  och daarmee kom je in België weg met een vermanend vingertje...verkeersveiligheid en bestraffing is hier om mee te lachen...

 • Dennis Senders

  Mogen ze hier ook invoeren zo een punten systeem...

 • Eric Audenaert

  Als we allemaal met een zelfrijdende auto rijden in de toekomst ga je nog veel meer zien dan iemand die gitaar speelt terwijl hij rijdt .

 • Geraldine Valdez

  @ronny 1. renault megan is geen zelfrijdende wagen 2. zelfs met een zelfrijdende wagen moet je op elk moment de controle kunnen overnemen.

 • Carlo Blanckaert

  Ze hebben toch zijn nummerplaat. Dus is sowieso te vatten.