Automobilist gepakt met 770.000 euro in benzinetank

Thinkstock
De Duitse politie heeft op de snelweg bij Gildehaus een bestuurder aangehouden die vanuit Nederland onderweg was met 770.000 euro 'op zak'. Dat bedrag zat professioneel verstopt in de brandstoftank. Hij is vrijdag in Osnabrück voorgeleid op verdenking van witwassen van geld. Zijn nationaliteit is niet bekendgemaakt.

De 35-jarige man werd tijdens een grootschalige controle aan de kant gezet. Hij verklaarde 3.000 euro cash bij zich te hebben. Toen de agenten in het dashboardkastje nog eens 4.550 euro aantroffen, besloten ze het voertuig naar een garage te brengen voor uitgebreid onderzoek. Daar werden in totaal 28 pakketjes met bankbiljetten uit de benzinetank gepeuterd.

De massale politieactie -bedoeld om de criminaliteit in de grensstreek te bestrijden- leverde ook 25 drugsdelicten op. In totaal werd 3,2 kilo marihuana in beslag genomen. Zestien mensen kregen een proces-verbaal, onder meer omwille van een vals rijbewijs of belastingfraude. Vijftien personen zitten in voorlopige hechtenis.
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • guido vermeyen

  Hoe was dat geld verpakt in die tank ? Me dunkt dat benzine een groot impact heeft op de kleuren van biljetten....en in plastiek zal "de naft" dat wel oplossen.

 • Johan Billiet

  Duitse snelwegpolitie schijnt nog te werken...en nog resultaten te boeken ook...

 • eric meyers

  Wat een domme kloot meer dan 700.000 eur in de tank en dan nog 7 000 cash in de wagen leggen waar iedereen ze kan vinden .

 • dominique castelein

  het gevolg van een een gemaakt europa,rvdm en andere linkse organisaties

 • Jeanne Delvoy

  Zijn tank was te klein om 1 miljoen te verbergen.