Australische vrouw stapt op wegens pestgedrag vreselijke baas en krijgt er van hem nog een klap bovenop

Laura Clare.
TikTok Laura Clare.
Een video op TikTok van Laura Clare uit Sydney is al meer dan 1,6 miljoen keer bekeken. “Net toen ik dacht dat ik geen tranen meer over had door hem”, schreef ze erbij. Laura had het over haar baas, die haar het leven zuur maakte. Zelfs tot na haar ontslag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Laura Clare, in 2007 nog kandidate in de Australische Big Brother, kon haar vervelende baas op het werk na twee jaar niet meer aan. Ze diende haar ontslag in. “Het laatste jaar viseerde hij mij compleet en was hij gewoon gemeen”, vertelt ze in haar emotionele TikTok-video. “Hij zei me dat ik het geld dat ik verdiende niet waard was en dat hij mij in een oogwenk zou kunnen vervangen. Hij schreeuwde naar mij en schold mij uit. Het kwam neer op pestgedrag.”

Een paar dagen na haar ontslag krijgt ze een mail binnen met een uitnodiging voor het ‘afscheidsfeestje van Laura’. “Ik ging ervan uit dat dit voor mij bedoeld was, waarom zou ik iets anders vermoeden?” Ze aanvaardde de invite. “Maar toen antwoordde hij mij met de boodschap: ‘Lees de details eens’. Hij had gewoon het hele bedrijf uitgenodigd om het feit te vieren dat ik het bedrijf verliet.”

Advocate

Laura doet haar verhaal op TikTok in tranen. Ze krijgt er tonnen steun en de raad om actie te ondernemen tegen het pesten. Ze wil niet reageren in de media, maar heeft wel Mona Youssef als advocate in de arm genomen. Youssef zei dat de zaak “erg gevoelig ligt” en dat “Laura een ernstig trauma heeft opgelopen”.

In een nieuwe video bedankte Laura Clare iedereen die haar heeft gesteund. “Ik weet niet waar ik dit geluk aan verdiend heb. Het voelt aan alsof er een heel TikTok-leger achter mij staat.”

Ze heeft zich nu teruggetrokken uit Sydney, noordwaarts om bij haar familie en vrienden tot rust te komen. Ze heeft naar eigen zeggen haar angst overwonnen om op te komen voor zichzelf. “Dit moest ik doen voor mezelf én voor andere vrouwen.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eveline Van den Hout

  We horen maar 1 klok luiden, namelijk die van Laura. We zouden de andere klok of klokken moeten horen luiden (die van baas en collega's) om een meer objectieve mening te kunnen vormen.

 • Ger Van den broeck

  ik door een manager bij het sociaal secretariaat dat ik werkte, en hij heeft promo gemaakt. toen ik er iets van zei tegen zijn leidinggevende kreeg ik antwoord van die leidinggevende dat hij er tevreden over was. Op een meeting met een klant 37 keer gevraagd, toen ze zeiden dat ze tevreden waren over mij, of er echt niets was. Uiteindelijk kreeg ik de opmerking dat ik na half 5 moeilijk bereikbaar ben. We waren ook maar bereikbaar tot half 5. Uiteindelijk ontslag genomen en hij promo gekregen

 • Willy Scholaart

  Eens vragen aan haar ex collega's hoe ze eigenlijk was op het werk? dat ze er zelfs een feestje voor geven dat ze weg is.

 • Martine Depasse

  Precies Christien. Ik ben ook ooit buiten gepest op mijn werk en ik kon ook niets bewijzen. Waar we eerst een team waren, werden we allemaal tegen elkaar opgezet door de directie tot niemand elkaar nog vertrouwde, en in plaats van in dialoog te gaan met elkaar liet iedereen het gebeuren. Het was namelijk veiliger om op een goed blaadje bij de directie te staan. Ik ben er financieel slechter uitgekomen, maar emotioneel ben ik enorm gegroeid.

 • Johnny L Verhoeven

  't Ja, ook meegemaakt. Zo'n baas die het niet kan laten zijn personeel te pesten.