Aussie koppel met schulden wint 20,5 miljoen met lotto

Een Australische koppel met zware schulden heeft 20,5 miljoen euro gewonnen met de lotto, en dat is geen flauwe aprilgrap. De winnaar van dinsdag - de op één na grootste ooit in de Australische staat New South Wales - moest worden opgespoord omdat die zichzelf niet bekendmaakte.

Het paar uit Ashfield, van middelbare leeftijd, zat op café toen het op de radio hoorde dat het winnende lot was uitgereikt in een buurt in het westen van Sydney. Prompt gingen man en vrouw op zoek naar hun eigen lotje om het te checken en... ja hoor, het was prijs.

Enkel afgeprijsde waren

Het lot wil dat de winnaars zwaar in de schulden staken. De vrouw, een veertigster, zei dat haar zoektocht in de supermarkt naar afgeprijsde waren nu voorbij is. "Ik ben het soort shopper dat wacht tot de bananen genoeg in prijs zakken voor ik ze koop", zei de moeder van twee kinderen. "Ik ben helemaal onder de voet. Multimiljonair! Terwijl we verzopen in de schulden." Het koppel werkte deeltijds en op freelancebasis en zag recent nog hun aantal werkuren drastisch dalen. De rekeningen stapelden zich zo al snel op.

Wat nu?
Maar wat te doen met zoveel geld? Het gezin wil graag op cruise vertrekken en is zinnens een huis te kopen na jaren huren. De echtgenoot, een vijftiger, hoopt dat hij nuchter kan blijven onder de plotse geldstroom. "Moge ik dezelfde blijven en even gelukkig als voorheen."

Het winnende lotje kostte overigens amper drie euro. (jv)