Arts vindt na operatie kunstgebit in keel patiënt

Een man krijgt een kunstgebit aangemeten.
AP Een man krijgt een kunstgebit aangemeten.
Een 72-jarige man uit Groot-Brittannië die bij de dokter kwam toen hij bloed ophoestte, bleek een deel van zijn eigen kunstgebit in zijn keel te hebben zitten. De valse tanden waren daar tijdens een operatie terechtgekomen.

De man was een paar dagen eerder onder narcose gegaan om een gezwel uit zijn maag te laten verwijderen. Tijdens de operatie waren de neptanden blijkbaar in zijn keel terecht gekomen.

De man was al eerder naar de dokter gegaan na de operatie, omdat hij klachten had. Er was in zijn keel gekeken, maar de valse tanden waren niet gezien. Hij was naar huis gestuurd met antibiotica omdat hij een luchtweginfectie zou hebben.

Tijdens een tweede bezoek werden de tanden wel gevonden, nadat in eerste instantie werd gedacht dat hij een longontsteking had. De dokter vond vervolgens een stukje metaal op de stembanden van de man. De man vertelde vervolgens dat hij na een operatie een deel van zijn kunstgebit was kwijtgeraakt, aldus de Britse krant The Guardian.

De man voelde zich na het verwijderen van het kunstgebit uit zijn keel helaas niet beter. Hij bleef bloed ophoesten en had uiteindelijk twee bloedtransfusies nodig.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urbain Schotte

  @Tina Colpaert : allez gij , 't zal nog de patiënt zijn schuld zijn zeker ??!!

 • Loesje Vranken

  Geen smink, piercings,nagellak, valse tanden tijdens operatie omdat men de gelaatskleur moet kunnen zien voor vernderingen er in.Klem zet men op nagel om het zuurstof gehalte in het bloed te kunnen meten plus om te zien of uw nagels blauw worden, zijn allemaal parameters voor anestisist.

 • Elke Claes

  Je moet zelfs nagellak afdoen, maar dat weet ook geen kat!

 • Tina Colpaert

  1 valse tanden hou je niet in tijdens operatie 2 hij zag toch zelf wel dat die na operatie verdwenen waren????

 • Mieke Rypens

  Er word voor een operatie altijd gevraagd of een patiënt prothesen heeft dat moet hij zelfs schriftelijk invullen op een vragenlijst en men moet ze altijd verwijderen wegens verstikkingsgevaar dus echt onbegrijpelijk !