Arbeider voelt plots gigantische tarantula op zijn arm kruipen

Facebook
Jay Ayoub schrok zich een hoedje toen hij plots een gigantische spin op zijn arm zag kruipen. De 30-jarige betonwerker was op dat moment aan de slag in Oyster Bay, ten zuiden van Sydney. Hij postte een foto van de spin op Facebook om zijn vrienden te vragen over welke soort het ging.

Het antwoord: waarschijnlijk een Australische tarantula. "Ik voelde ze op mijn arm kruipen en zag ze toen ze bij mijn schouder was", schreef Ayoub op Facebook. "Ik ben niet snel van mijn melk, maar nu toch wel door de grootte ervan." Maar Ayoub bleef kalm en nam de spin bovenaan vast "zoals met een krab" en maakte een foto met zijn smartphone.

De Australische vogelspin heeft een lijf van zo'n zes centimeter en kan met de poten erbij een breedte van 16 centimeter overspannen. Haar tanden kunnen tot een centimeter groeien. Daardoor kan een beet erg pijnlijk zijn en het slachtoffer serieus ziek maken, met misselijkheid en braken. In principe zijn ze niet agressief, behalve als ze zich bedreigd voelen. 
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Elke De Vos

  Enkel de pauwspin vind ik nog eentje waar ik niet van zou schrikken, ze is mooi en zelfs schattig. Maar alle anderen.... brrrrrr.

 • Marcel Vandamme

  Een spin heeft trouwens acht poten en geen 10...

 • Koenraad Verstraeten

  Beste Geert Van De Moortele, vanaf volgend jaar vind je hier ook de betonstoptarantula, die is drie keer zo groot maar ook vijf keer zo TRAAG! :-)

 • Anne Marie De Keersmaecker

  zie eens hoe lief,familie van mij, ben een schorpioen en ook heel lief, alleen afzichtelijk (bedoel het beestje), de mens schorpioen zijn mooie mensen ECHT WAAR

 • Shakira moessa

  Ik zou echt flippen !!