Ga naar de mobiele website
^ Top

Amerikaanse tiener (16) sterft plots in klas. De doodsoorzaak verstomt iedereen

thinkstock
Een Amerikaanse kerngezonde 16-jarige viel vorige maand opeens dood neer in zijn klas. De politie deed onderzoek naar de oorzaak en komt nu met een waarschuwende conclusie: te veel cafeïne is dodelijk.

Davis Cripe uit de staat South Carolina dronk zoals veel middelbare scholieren graag een energiedrankje, of een gezoete koffie, of een glas Mountain Dew, een frisdrank met cafeïne. Vorige maand sloeg hij binnen twee uur zelfs alle drie achterover. Even later kreeg hij hartritmestoornissen en begaf zijn hart het.

De politie in Columbia waarschuwt ouders dat ze moeten weten dat grote hoeveelheden cafeïne dodelijk kunnen zijn voor tieners. Woordvoerder Gary Watts zegt tegen nieuwszender NBC: "Het is niet mijn bedoeling om Mountain Dew aan te vallen, of lattés, of energiedrankjes. Maar we willen mensen laten begrijpen dat deze drankjes, met deze hoeveelheden cafeïne, verregaande gevolgen kunnen hebben."

Controversieel scenario

De politie sluit een andere doodsoorzaak uit: de 16-jarige jongen had geen hartproblemen. De lijkschouwer oordeelde op basis van het lichaamsgewicht van de jongen en de hoeveelheden cafeïne die hij had binnen gekregen dat zijn hart die niet aankon. "Ik realiseer me dat dit een controversieel scenario is", aldus politiewoordvoerder Watts. "Tegen mijn eigen vrienden en familieleden zeg ik dat ze die drankjes niet moeten drinken."

ThinkStock
Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Davy Gajewski

  Dat wil allemaal niks zeggen heeft er niks mee te maken er zijn nog mensen die veel of te veel koffie drinken en te veel cafieine nemen het was gewoon het lot als ze hierboven je nummer trekken kun je gaan dan is het gedaan zo is het geweest ! ! ! !

 • Jef Titue Broer van Pros

  Mountain Dew, de lekkerste limonade, van Pepsi Corp, de tegenhanger van Fanta. Niks mis mee.

 • Marius Merchiers

  Het light niet aan teveel huiswerk, het ligt aan opvoeding en gezond verstand gebruiken. Wie weet was die jongen in de kot van de nacht aan het gamen, en 's morgens voor school om wakker te blijven nog flink wat cafeïne binnen spelen!

 • Peter Van Dewiele

  Ik drink die rommel ook niet!

 • D. B.

  De drankjes op zich zijn niet het probleem daar. Wel de enorme werkdruk en hoeveelheid huiswerk die ze opgelegd krijgen waardoor ze nauwelijks tijd hebben om te slapen of het van de stress niet kunnen. En in de les moeten ze ook wakker blijven dus richten ze zich tot dergelijke middelen. Maw, pak de oorzaak aan, niet de symptomen.

Meld een bug