Amerikaanse man is vijf maanden zwanger

In het Amerikaanse Oregon is een man vijf maanden zwanger van een meisje. Het lijkt absurd en rechtstreeks uit een scenario van een film te komen, maar toch is het levensecht. De Amerikaan Thomas Beatie was vroeger een vrouw en is nog volop in behandeling om te veranderen in een man.

Menselijk verlangen
Volgens Thomas Beatie wou hij vroeger altijd al een kind ter wereld brengen. "Een kind van je eigen hebben, is geen mannelijk of vrouwelijk verlangen", vertelt Beatie, "Het is gewoon een menselijk verlangen. Daarom besloot ik om als transseksueel mijn borsten te laten verwijderen en een testosteronkuur te volgen. Aangezien sterilisatie niet noodzakelijk was om van vrouw naar man te veranderen, liet ik dat niet doen."

Zonder hormonenkuur
De Amerikaanse transseksueel werd dan ook officieel als man aanzien en trouwde met zijn vriendin Nancy. "Toen Nancy en ik tien jaar geleden elkaar ontmoetten, was een kind krijgen meer een droom omdat Nancy geen kinderen meer kon krijgen doordat haar baarmoeder weggenomen is", vertelt Beatie, "Maar twee jaar geleden besloten we een kind te nemen en ik stopte met mijn testosteronkuur. Mijn lichaam paste zich van zelf weer aan zonder verdere hormonenkuur."

Miskraam
"We kregen eerst heel veel kritiek en er was geen dokter die ons wou helpen. Maar uiteindelijk wou iemand ons helpen en werden we zwanger, alleen kreeg ik een miskraam. Mijn broer opperde dat dat het beste was. Hij vreesde dat ik een monstertje ter wereld zou brengen. Maar nu ben ik opnieuw vijf maanden zwanger en hoewel mijn buik blijft groeien, voel ik me toch een man", besluit Beatie. (ka)

UNKNOWN