Amerikaanse (23) sms’t vier jaar lang elke dag haar overleden vader en krijgt plots antwoord

Chastity Patterson
Facebook Chastity Patterson
De 23-jarige Chastity Patterson uit Arkansas heeft een opmerkelijk emoverhaal gedeeld op Facebook. De jonge vrouw beweert dat ze vier jaar lang sms’jes stuurde naar haar overleden vader. Donderdag kreeg ze plots antwoord. Van een man die zelf zijn dochter had verloren. “Een teken dat alles oké is en dat ik hem nu kan laten rusten”, schrijft ze.

“Hey paps, ik ben het”, begon Patterson haar laatste sms’je aan haar overleden vader, Jason Ligons, daags voor de vierde verjaardag van diens dood. “Morgen wordt een zware dag.” Patterson greep die trieste verjaardag aan om ‘closure’ te zoeken, om de dood van Ligons definitief een plaats te kunnen geven.

In haar zoveelste bericht aan hem gaf Patterson een vluchtig overzicht van haar leven van de voorbije vier jaar. Ze overwon kanker, maakte haar studies af, werd verliefd, bleef achter met een gebroken hart, zat heel diep in de put, maar vond dan iemand die haar leven redde. Ze heeft nog geen kindjes, maar is er wel klaar voor. Ze is bang voor het huwelijk, omdat Ligons haar niet naar het altaar zal kunnen leiden. En nee, ze is haar “vuil blad” en haar “attitude” nog niet kwijt. Dat schreef ze allemaal.

Tot haar verbazing werd plots voor het eerst een sms van haar naar het oude nummer van Jason Ligons beantwoord. “Hey schat, ik ben niet je vader, maar ik krijg je berichtjes al vier jaar binnen”, reageerde die persoon. “Ik kijk uit naar je ochtendberichtjes en naar je nachtelijke updates. Ik ben Brad. Ik verloor mijn dochter in een auto-ongeval in augustus 2014 en jouw berichtjes hielden mij in leven. Als jij me sms’t, weet ik dat het een boodschap van God is.”

Brad schreef dat hij Patterson vaak wou antwoorden, maar “haar hart niet durfde te breken”. “Je bent een uitzonderlijke vrouw en ik wou dat mijn dochter zou zijn geworden zoals jij. Dank voor je dagelijkse updates. Je herinnert mij eraan dat er een God is en dat het niet zijn schuld is dat mijn dochter er niet meer is. Hij schonk me jou, mijn engeltje, en ik wist dat deze dag zou komen.” Brad besluit dat hij “erg trots is” op Chastity Patterson en dat hij al uitkijkt naar de updates van morgen.

Nadat haar verhaal viraal was gegaan, liet Patterson in een update op Facebook weten dat Jason Ligons niet haar biologische vader was. “Maar een bloedband zou hem niet dichter bij mij hebben doen staan”. Ligons kwam zelf in 2015 om in een auto-ongeluk. Hij was amper 36. Patterson benadrukte dat zij hem als haar papa zag, ook al leeft haar eigen biologische vader nog. “Ik ken hem al heel mijn leven”, schreef ze. “Hij miste geen enkel schooloptreden, bal of wedstrijd, en ja, hij had lange gesprekken over mijn vuil blad en mijn houding. Ik heb samen met hem gehuild, hem alles verteld en ben zelfs heel zelfstandig geworden omdat hij de tijd nam om van me te houden en me te laten zien wat geluk is. Dus, ja, Jason was mijn vader, maar hij was ook een rolmodel voor vele kinderen in onze stad.”

Voor de criticasters die haar onwaarschijnlijke ervaring net iets té toevallig vinden, had Patterson nog antwoorden klaar op enkele lastige vragen:

- Nee, ik ken Brad niet (als dat al zijn echte naam is).

- Ja, ik wist dat mijn berichten aankwamen bij een bestemmeling.

- Nee, ik liet hem niet alles weten. Soms was het een gewone ‘goeiemorgen’ of dat ik de dag goed was doorgekomen.

- Ik weet niet hoelang hij al echt mijn berichten aankreeg en dat kan mij ook niet schelen. Ik ben gewoon blij dát hij ze kreeg.

- Ja, ik stuurde hem een update over de vier voorbije jaren omdat ik er klaar voor was hem te laten rusten.

Facebook
Facebook4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Van den bossche

  Dat vind ik nog es hoopvol, dat mensen in verdriet zoveel respect voor elkaar hebben om vier jaar lang niet te antwoorden, maar in stilte zelf verwerken. Mooi.

 • Willy Petermans

  Dag Sabrina, hoe mooi. Ik hoop voor jou dat Verlot Hugo nog eens post dan. Ook al is het je vader niet, het kan toch mooie herinneringen oproepen. Ik duim mee.

 • sabrina de wulf

  ja idd mijn pa pa noemde verlot Hugo en toevallig zag ik onlangs iemand met juist dezelfde naam reactie bij hln schrijven mijn papa is zo jong overleden en het was raar om zo nog een ander iemand met de zelfde naam dan te lezen

 • Jan Ooms

  Soms heb je gewoon een vriendelijk en gewillig luisterend oor nodig.