Amerikaan steelt 80.000 euro aan taartjes in banketbakkerij

Een Lady M Confections-vestiging.
Flickr/Choo Yut Shing Een Lady M Confections-vestiging.
Een bezorger van de Amerikaanse banketbakkerij Lady M Confections zou maar liefst 1.020 gebakjes hebben gestolen, ter waarde van zo'n 80.000 euro. Hij verkocht de lekkernijen daarna op de zwarte markt.

David Lliviganay, zoals de man heet, zou herhaaldelijk gebakjes uit het warenhuis van het bedrijf uit New York hebben gesmokkeld. Die gebakjes gaan voor een stevige 80 euro vlot over de toonbank en werden al aangeprezen door onder meer Oprah Winfrey en The New York Times.

Met de gesmokkelde gebakjes zou de man een lucratief handeltje opgestart zijn. Volgens de New York Post zou de man reeds schuldig gepleit hebben aan diefstal. Op bewakingsbeelden was te zien hoe hij herhaaldelijk cake uit de diepvries haalde om ze in zijn eigen wagen over te laden.

Het bedrijf kwam er echter pas achter toen het te horen kreeg dat haar creaties aan dumpingprijzen werden verkocht. Het zal haar geld nu proberen recupereren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeanke Tibo

    80€ voor diepgevroren cake. Die Amerikanen kan je ook alles wijsmaken.

  • Marc Fabry

    Gebakjes van 80 euro per stuk??? Moet men zich daar niet eens beginnen vragen te stellen? Waar zijn jullie mee bezig?