Amerikaan smokkelt wapens in spelcomputers

reuters
Een man uit Kentucky is gearresteerd omdat hij vuurwapens via de post het land uit heeft gesmokkeld. De Amerikaan haalde pistolen uit elkaar en stopte de onderdelen in kapotte Xbox-spelcomputers en dvd-spelers, meldt The Smoking Gun.

In juli begon het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives een onderzoek naar de duistere activiteiten van de man nadat de Australische politie een pakket had onderschept waarin een 9mm-pistool zat. De onderdelen waren verstopt in een Xbox, valt te lezen in een rapport van de Amerikaanse overheidsinstantie.

De afzender van het pakketje werd opgepakt. Tijdens het verhoor gaf de Australiër aan dat hij het wapen bij een website had gekocht die Black Market Reloaded heet. De site bevond zich op het zogeheten darknet. Bezoekers gebruikten Tor om er anoniem met de virtuele munteenheid Bitcoin wapens en drugs te kunnen kopen.

Het pistool bleek afkomstig uit de Amerikaanse plaats Bowling Green. Na wat speurwerk kwamen rechercheurs uit bij Adam Bunger, een 33-jarige man. Hij werd door twee medewerkers van het postkantoor aangemerkt als degene die meerdere illegale pakketten had verstuurd. Bunger is aangeklaagd voor diverse misdrijven.