Amateurvoetballers riskeren 250.000 euro boete als ballen op terrein van boze buur blijven vliegen

photo_news
Het lijkt wel een scenario voor een nieuwe aflevering van FC De Kampioenen maar het is bittere ernst. Als de amateurvoetballers van TUS Kochstedt nog meer dan een bal per week op het terrein van een boze buurman trappen dan moet de ploeg 250.000 euro boete betalen of zes maanden brommen, schrijft de Duitse krant Bild.

U leest het goed. Dat is het bedrag die de ploeg straks moet ophoesten als het vizier van een speler slecht afgesteld staat. De eigenaar van het terrein naast het voetbalveld van de ploeg is het immers spuugzat. Ondanks het vier meter hoge ballennet rond het voetbalveld blijven de ballen op zijn eigendom belanden.

Boos stapte de eigenaar naar de rechter in Naumburg en die kan begrip opbrengen voor de woede van de man. De buurman kan het niet langer hebben dat de voetballers zijn stuk grond naar de vaantjes lopen. En dat gebeurde in het verleden volgens de klager te vaak. Met beeldmateriaal staafde hij zijn klacht. In 2011 vlogen 59 ballen zijn grond op, in 2013 waren het er 111 en in 2014, 135.

Intussen heeft de ploeg een oproep geplaatst op haar website. Ze vraagt sympathisanten om geld omdat de spelers naar eigen zeggen geen 250.000 euro hebben en een gevangenisstraf van zes maanden niet zien zitten. De klager wilde niet reageren.

kos