Volledig scherm
© Twitter Factoid_Breaker

Als grap begonnen, nu gevaarlijke challenge: jongeren gebruiken zakjes bleekmiddel “om kleur van ogen te veranderen”

Een nieuwe ‘challenge’ op sociale media verontrust sinds enkele maanden artsen. Op de populaire video-app TikTok waren filmpjes te zien waarin jongeren beweren dat ze met bleekmiddel de kleur van hun ogen konden veranderen. Experts waarschuwen voor de gevaren van de ‘Bright Eye Challenge’.

16 reacties

 • Renée Van Gorp

  1 jaar geleden
  Dit soort ‘challenges’ moeten dringend ophouden en de makers van de ‘challenges’ moeten inzien dat het zo echt niet verder kan. De volgers moeten in het vervolg ook extra op hun hoede zijn. Hopelijk hoeven er dan nooit meer zulke dingen voor te komen.
 • Renée Van Gorp

  1 jaar geleden
  Persoonlijk vind ik deze ‘challenge’ echt onverantwoord. Er is duidelijk aangetoond dat bleekmiddel schade aanricht op het oog. Ik vind het dan ook echt niet kunnen dat de oorspronkelijke maker de beelden heeft bewerkt. De volgers die hun idolen vertrouwen hadden niet door dat de ‘challenge’ niet echt is. De schade aan hun ogen is hier het ernstige gevolg van.
 • Berdien Desmet

  1 jaar geleden
  Misschien niet het woord 'jeugd' gebruiken. Ik zelf ben 17 jaar en walg van TikTok net zoals het grootste deel van 'de jeugd'. Wij zien heel goed in dat dit fake is. Ik voel mij hierdoor een beetje aangevallen omdat er telkens het woord jeugd gebruikt wordt terwijl het echt gewoon jongere kinderen zijn die dit doen. Moet je een op letten hoe jong ze nu al zijn als ze op Facebook, Instagram, Snapchat bezig zijn. Als ik zo jong was ging ik nog naar buiten om te spelen..
 • Willy Driesen

  1 jaar geleden
  Ma tuurlijk, als aannemer schilderwerken wil ik ze nog wel voorzien van een behangspuit en wat 'stuff' om rechtstreeks in hun ogen te knallen !!! Gratis en voor niks !!!
 • Simonne De Pauw

  1 jaar geleden
  Zorg dat mensen die dit verspreiden gestraft worden. Dit is aanzetten tot verminking. Niet alle jongeren zijn in staat in te zien dat dit fake is en verminkend.
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"