Als de gigantische rode bal aan het rollen gaat...

Het lijkt bijna slapstick maar dat is het niet. Toen een kunstwerk met een gigantische rode bal het begaf in Toledo in de Amerikaanse staat Ohio, ging die meteen aan het rollen...

Het gevaarte van bijna 115 kg en met een diameter van 4,7 meter was compleet losgeslagen. Twee mensen lopen er nog verwoed achter om het kolossale, glibberige ding tegen te houden, maar tevergeefs. Het kunstproject was plots een onstuitbare flipperkast in de straten van Toledo geworden.

Uiteindelijk bleef de bal tegen een obstakel liggen. Met vereende krachten konden een aantal mensen de bal 'overmeesteren' en kon de lucht er weer uitgelaten worden. De roekeloze bal werd hersteld en de volgende dag alweer opgesteld.

Boosdoener van dienst woensdag was het storm- en regenachtige weer met stevige rukwinden. Niemand raakte gewond en naast de bal zelf, werd enkel een verkeersbord beschadigd.

Het kunstproject van Kurt Perschke reisde al de wereld rond naar steden als Abu Dhabi, Parijs, Toronto, Sydney en Montréal. In zijn tienjarige bestaan had de bal zoiets nog nooit meegemaakt.