Algerijn betrapt met 144.200 euro aan bankbiljetten in zijn darmen (en die geraakten er niet meer langs natuurlijke weg uit)

Archiefbeeld.
REUTERS Archiefbeeld.
Een Algerijnse juwelier is in Turkije aangehouden omdat hij probeerde 290 bankbiljetten ter waarde van 144.200 euro te smokkelen in zijn darmkanaal.

De man kwam uit Algerije naar Istanboel om daar goud te kopen. Omdat er een limiet is aan de hoeveelheid geld die je mag meenemen, had hij 288 biljetten van 500 euro en twee biljetten van 100 euro in zijn darmkanaal gepropt.

Operatie

Toen hij niet in staat bleek het geld ook weer uit zijn lichaam te krijgen, moest hij worden geopereerd. Nadat de artsen de opgerolde biljetten hadden verwijderd, werd de man opgewacht door de politie. Het geld is in beslag genomen en de man is teruggestuurd naar zijn thuisland, meldt de Turkse krant Hürriyet.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Apatride

  Een echte Mister Cash dus

 • luc willems

  Geld met een reukje aan , was zijn sluitspier op slot ?

 • Fredien Vandervekens

  De man is teruggestuurd naar zijn land. De opgerolde biljetten worden nu ontsmet en ontdaan van. En vervolgens doorgestort op rekening van de Turkse artsenvereniging.

 • Febe Chapin

  Hoe hebben ze dat ontdekt eigenlijk?

 • Marc Van de Velde

  Tiens, ik had altijd gedacht dat geld niet stinkt. Weer mis.