Aleexandra (18) verkoopt maagdelijkheid voor miljoen euro: "Ik doe dit om mijn ouders te helpen"

"Ik verkoop mijn maagdelijkheid om een nieuwe woonst te kunnen kopen voor mijn ouders. In februari zullen ze uit hun huis gezet worden. Ik vraag 1 miljoen euro, zelf weten ze hier niets van." De kijkers van de Britse ochtendshow 'This Morning' wisten even niet wat ze hoorden toen Aleexandra Khefren haar opwachting maakte.

De 18-jarige vrouw vond naar eigen zeggen inspiratie bij de klassieker 'Indecent Proposal': daarin biedt miljardair Robert Redford een jonge Demi Moore de ronde som van -jawel- een miljoen euro aan om één passionele nacht met haar te beleven.

"Ik was 15 toen ik die film op tv zag. Misschien lukt mij dat ook als ik mijn maagdelijkheid in de weegschaal gooi. Ik heb al meisjes gezien die zichzelf verkochten voor 4 miljoen euro of nog meer. Het is een strijd tegen de klok, want mijn ouders staan bijna op straat. Een deel van het geld zou ik ook gebruiken om te gaan studeren aan de universiteit van Oxford."

Aleexandra zweert dat ze haar belofte zal nakomen, het uiterlijk speelt daarbij geen rol. "Dit is voor mij puur zakelijk, het heeft niets met emoties te maken. Als ik vooraf een glas wijn drink, red ik het wel."

Aleexandra moest eerst via een test bewijzen dat ze nog wel degelijk maagd was, voor de rest laat het online escortbureau haar aan haar lot over. Heeft de uiteindelijke winnaar geen vieze ziektes? Zal het wel veilig bij hem zijn? Vragen die er blijkbaar niet toe doen. De bazen van de louche site wilden ook eerst de helft van de totale opbrengst opstrijken, nu zijn ze 'al' tevreden met twintig procent. Allemaal alarmbellen waar presentatoren Holly Willoughby en Phillip Schofield zich terecht zorgen over maken.

My Calvins

"Waarschijnlijk zal ik hem ook eerst laten testen, daar had ik nog niet bij stilgestaan. En iemand die zo veel geld heeft, zal wel geen problemen kennen en een goede man zijn", luidde haar onthutsende antwoord.

"Als vader moet ik de vraag stellen", pikte Phillip in. "Ben je helemaal gek geworden? Je hebt niet eens nagedacht over de vraag of dit allemaal wel gezond en veilig is. Waar ben je mee bezig?"

Aleexandra benadrukte dat haar ouders op de eerste plaats komen. "Ik heb hen wijsgemaakt dat ik als model op de catwalk ga lopen. Mijn vader is een heel strenge man, hij zou hier anders nooit akkoord mee kunnen gaan. Hopelijk zullen ze er nooit achter komen."

Of de jongedame nog goede raad had voor lotgenotes die in dezelfde uitzichtloze situatie verzeild zijn geraakt, wilde Holly nog weten. "Als het om een noodgeval gaat en je heel snel geld nodig hebt, is er geen andere oplossing", aldus Aleexandra.

De presentatoren gaven haar tot slot de goede raad om nog eens met de psycholoog van het programma te gaan praten. "Tragisch dat het zo ver kunnen komen is. Ik hoop dat er nog een mirakel gebeurt, zodat je ouders in hun huis kunnen blijven", besloot Phillip.

Op sociale media klonk vooral afkeuring. "Wat voor boodschap geef je mee aan onschuldige jonge meisjes die geleerd hebben om respect te hebben voor zichzelf en hun lichaam?", klonk het onder meer. Of nog: "Dit is gewoon prostitutie. Ik snap niet dat je met een volslagen onbekende het bed kan induiken voor geld." En: "Wat een naïef meisje, ik leef met haar mee. Ik zou willen dat ze de Lotto wint, zodat ze dit niet hoeft mee te maken. We kunnen haar wanhoop niet begrijpen, hopelijk verandert ze nog van gedacht."

Al waren er ook enkelen die begrip konden opbrengen voor haar situatie. "Wie zijn wij om een oordeel te vellen over haar beslissing? Ze is oud genoeg om zelf te beslissen over haar lichaam. We weten niet wat dat meisje al meegemaakt heeft, dus we kunnen er dan ook geen zinnig woord over zeggen. Iedereen maakt fouten, hopelijk leert ze eruit."