Agressieve kangoeroes met suikerverslaving vallen toeristen aan in Australië

AFP
Kangoeroes die verslaafd zijn geraakt aan het lekkers dat ze van toeristen toegestopt krijgen, vallen in het oosten van Australië mensen aan. Dat melden lokale media woensdag.

Duizenden toeristen trekken jaarlijks van Sydney met de trein naar de regio rond het psychiatrische ziekenhuis van Morisset, waar je kangoeroes kan zien grazen. De kijklustigen houden zich echter niet altijd aan de waarschuwingsborden om de dieren niet te voederen. 

Meeste toeristen proberen de kangoeroes te lokken met bananen, brood, chips, koekjes of wortels. Sommigen proberen het zelf met een portie McDonald's. En nu beginnen de dieren het onnatuurlijke voedsel gewoon te worden.

Aanvallen

De kangoeroes leerden uit ervaring dat de toeristen meestal iets lekkers bij zich hebben, verklaart de Australische dierenverzorger Andrew Daly aan ABC. "Als ze een wortel zien en ze hebben van toeristen al honderd keer een wortel gekregen, dan zullen ze naar de mensen toegaan en de wortel afnemen."

Daarbij kunnen de beesten heel agressief uit de hoek komen. Dat bevestigt Shane Lewis, die elke dag toeristen rondrijdt met zijn shuttledienst. Volgens hem worden mensen dagelijks "geduwd en gekrabd" door kangoeroes. Op de Facebook-pagina van zijn bedrijf postte hij enkele foto's van de gewonden om toekomstige bezoekers te waarschuwen.

Junkfood

Ook voor de kangoeroes zelf zijn de nieuwe eetgewoonten niet heel gezond. De dieren eten normaal gras, waardoor zowel wortels als hamburgers voor hen als 'junkfood' wordt. Ze kunnen verslaafd geraken aan het voor hen abnormaal hoge suikergehalte in het voedsel, en kunnen er ziek van worden. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Bekaert

    Er zal wel een groot verschil zijn in het suikergehalte in gras en een wortel!

  • Jan Bekaert

    Er zal toch wel een groot verschil zijn tussen het gehalte suiker in gras en in een wortel

  • Joris Claes

    Ja ne wortel zit vol onnatuurlijke suikers e.