Agente in zwangerschapsverlof verdient bij als hoertje

Een politieagente van de Thames Valley Police riskeert een celstraf omdat ze tijdens haar betaald zwangerschapsverlof geld bijverdiende als hoertje. De Britse tabloid The Sun bracht het verhaal aan het licht.

De 27-jarige Ruth Carter is al drie jaar aan de slag als agente bij de Thames Valley Police. In juni beviel ze van een dochtertje en ging ze in zwangerschapsverlof. Maar de vrouw was duidelijk niet van plan om dat verlof volledig aan haar pasgeboren baby te wijden. The Sun deed een onthutsende ontdekking.

Zeven klanten per dag
Carter biedt via Top Hat Escorts haar lichamelijke diensten aan aan geïnteresseerde mannen. Op de website is de 27-jarige moeder te zien in enkele gewaagde standjes. De vrouw zou zo'n zeven afspraakjes per dag hebben en vraagt 150 Britse pond of zo'n 171 euro per uur. Bovendien kleedt ze zich tijdens haar afspraakjes vaak als...politieagente.

Een reporter van The Sun volgde de vrouw en zag hoe ze haar dochtertje bij de buren afzette alvorens klanten te ontvangen. Hij nodigde haar ook zelf uit in een hotel en hoorde haar zeggen dat "ze alles zou doen voor geld". De reporter weigerde haar aanbieding en vroeg haar zijn hotelkamer te verlaten.

Onderzoek
De reporter van The Sun bracht het bewijsmateriaal, waarbij een undercover video, binnen bij Thames Valley Police. En een woordvoerder vertelde hem dat er een onderzoek zal ingesteld worden. Ruth Carter zelf was niet bereikbaar voor commentaar. (ka)