Agent slaat ruit in om huilende kleuter uit bloedhete wagen te redden

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Ze leren het dus niet: opnieuw werd een kleuter alleen achtergelaten in een snikhete auto, ditmaal in het Amerikaanse Bergen County. Een agent zag geen andere optie meer dan een van de ruiten in te slaan met zijn wapenstok. Geen moment te vroeg: het jongetje bleek doorweekt van het zweet. Ook in Kansas dreigde het mis te lopen, tot een zaakvoerster zich met de zaken bemoeide (zie filmpje onderaan).

"Ik hoorde dat kind al van ver roepen en huilen. Als je weet hoe warm het buiten was, wat moet het daarbinnen dan niet geweest zijn?", vraagt reddende engel Richard Carrion zich af. "Ik moest zo snel mogelijk in dat voertuig geraken."

Moeder gearresteerd
Zijn vrouwelijke collega bracht het kind naar het ziekenhuis voor een check-up. "Er bleek gelukkig niets mis, maar dit had veel erger kunnen aflopen. Ik ben zelf mama, dus hier was ik echt niet goed van", aldus Sonya Bekier.

Kort na de bevrijding kwam de moeder met een volle winkelkar en een tweede kind aangelopen. Ze verontschuldigde zich, maar dat kon de gemoederen van de omstanders niet bedaren. De vrouw uit Hackensack werd gearresteerd en beschuldigd van kinderverwaarlozing. Het kind wordt voorlopig door zijn vader opgevangen.

Dertig kinderen gestorven
Uit een test van VAB bleek vorig jaar dat de temperatuur in de wagen bijzonder snel kan oplopen. Na zes uur in de vlakke zon werd zelfs een piek van 92 graden gemeten op het dashboard. Bij een lichaamstemperatuur van 39°C kan al oververhitting optreden en 42°C is dodelijk voor baby's.

Het National Highway Traffic Safety Administration herinnert er ook nog eens aan dat vorig jaar dertig kinderen gestorven zijn nadat ze alleen achtergelaten werden in bloedhete wagens. "Een kind in een auto, een persoon die zich bizar gedraagt, een vreemd pakje... Als je iets verdachts ziet, laat het ons dan weten. We moeten samenwerken om erger te voorkomen", besluit Carrion.

"Voel me een monster"
In Kansas was het dan weer een zaakvoerster die haar burgerplicht vervulde. Minutenlang bleef ze met een bandenlichter inbeuken, tot het autoraam uiteindelijk begaf. Ook dit tweejarige meisje kwam er bezweet maar zonder kleerscheuren vanaf.

Wat bleek er aan de hand? Marques Anderson en zijn zus Myleha waren zo druk aan het babbelen dat ze het kleintje op de achterbank volledig vergeten waren. Geen van beiden bleek de ouder van het kind te zijn, dus ze waren dit soort situaties niet gewend. "Ik voel me een monster nu. Gelukkig heeft Sarah Oropeza mijn fout rechtgezet", aldus Marques.