Agent adopteert pasgeboren baby van drugsverslaafde vrouw

Hope Holets werd in oktober geboren.
CNN Hope Holets werd in oktober geboren.
De Amerikaanse politieagent Ryan Holets maakte zich zulke zorgen over de nog ongeboren baby van een verslaafde vrouw die hij tijdens zijn werk tegenkwam, dat hij ter plekke besloot om na haar bevalling het kind direct te adopteren. 

Holets zag in september op straat in de stad Albuquerque (New Mexico) twee mensen op de stoep zitten. Het bleek een verslaafd stel te zijn: voor de ogen van de agent maakten de man en vrouw zich klaar om heroïne bij elkaar in te spuiten. Toen Holets dichterbij kwam, zag hij dat de vrouw zwanger was. Hij besloot een gesprek met haar aan te gaan over de gevaren van drugs. Niet alleen voor de vrouw zelf, maar ook voor haar ongeboren kind.

Crystal Champ (35) was in eerste instantie niet blij met de preek van Holets, die er geen doekjes om wond: "Je baby gaat hier dood aan", vertelde hij haar. "Ik had zoiets van: hoe durf je me te veroordelen. Je hebt geen idee hoe moeilijk dit is", zei Champ. "Ik weet dat ik een slecht mens ben en me in een verschrikkelijke situatie bevind."

De vrouw is al sinds haar tienerjaren verslaafd, vertelde ze aan CNN. Ze heeft al meerdere keren geprobeerd om af te kicken, maar dat lukte nooit voor lang. "Ik had inderdaad opgegeven. Ik besloot dat dit nu eenmaal mijn leven was", aldus Champ over haar drugsverslaving.

Champ vertelde Holets dat ze hoopte op een reddende engel: iemand die haar baby zou willen adopteren. Zijn gedrag veranderde meteen, zegt de vrouw nu. Holets besloot het koppel niet op te pakken wegens drugsbezit. Hij liet hen een foto van zijn gezin zien. Holets en zijn vrouw hebben al vier kinderen, inclusief een 10 maanden oude baby. 

Geleid door God

Op dat moment bood hij in een opwelling aan om de baby van Champ te adopteren. Hij werd hierbij door God geleid, zegt Holets. "God heeft ons bij elkaar gebracht. Ik kan het op geen andere manier uitleggen."

Holets moest zijn beslissing nog wel mededelen aan zijn vrouw, die met hun eigen baby bij vrienden op bezoek was. Het stel had wel eens gepraat over het adopteren van een kind, maar wilde eigenlijk wachten tot hun kinderen wat ouder waren. De politieagent stapte in de auto, reed naar zijn vrouw Rebecca toe, en legde uit wat er gebeurd was. 

Rebecca Holets twijfdelde geen moment. "Hij wist dat ik akkoord zou zijn", zegt ze. Op 12 oktober werd de baby van Champ geboren. Ryan en Rebecca Holets noemden haar Hope. De baby werd verslaafd geboren, maar is inmiddels volledig afgekickt. 

Crystal Champ is nog steeds dakloos en verslaafd. Ze zag haar kindje in het ziekenhuis voor het laatst. "Ik hou van je. Vaarwel", zei ze tegen Hope. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • luc matton

  Een "grote" man!!! Respect!

 • Patrick Moorthamer

  Ale alle zegen komt weer van boven, mooi van die agent ter plaatse,dit noemt een goeie medemens!

 • Clement Asselman

  Alsof hij nog niet genoeg problemen zal hebben met zijn eigen kinderen. En wat belet dat verslaafd koppel nu om er nog eentje te maken?

 • Bob VERSCHUEREN

  knap, echt knap...........hoedje af voor de adoptieouders, nu heeft dat kind tenminste een eerlijke kans in het leven.

 • kelly stroobantd

  Ale toch 1 goede politie agent met hart op juiste plaats. ! We gaan er terug op vooruit ......