Adam is niet helemaal tevreden over zijn getatoeëerde lichaam. Tot hij beslist om enkele lichaamsdelen te laten verwijderen

Adam Curlykale na zijn operatie.
Facebook Adam Curlykale Adam Curlykale na zijn operatie.
De 32-jarige Rus Adam Curlykale uit Kaliningrad is verslaafd aan tattoos, bijna 90 procent van zijn hele lichaam is getatoeëerd. Maar nog steeds was hij niet helemaal tevreden. Hij besliste om zijn geslachtsorganen te laten verwijderen, omdat die het zicht op zijn lichaamsversiering beperkten.

Adam werd vorig jaar beroemd toen hij deelnam aan de televisieshow 'Second Face' in Polen. Daar vertelde hij dat hij de tatoeages wilde om te verbergen dat hij kanker had gehad. Hij overleefde de kanker, maar bleef achter met een verzwakt immuunsysteem. Ook was hij depressief, omdat zijn huid er bleek bleef uitzien. Hij was al begonnen met tattoos toen hij ook nog eens te horen kreeg van de artsen dat hij aan albinisme leed.

Geslachtsorganen

Hij spendeerde twaalf jaar aan het tatoeëren van zijn lichaam. Daarbij hoorden ook zijn pupillen, die hij zwart liet kleuren. Maar hij voelde dat sommige delen van zijn lichaam die niet getatoeëerd waren, het ‘mooie’ uitzicht van zijn lichaam beperkten. Voor hem was de beslissing snel gemaakt: hij liet zijn penis, teelballen en tepels verwijderen.

Daarvoor moest hij helemaal naar het Jardines Hospital in de Mexicaanse stad Guadalajara reizen. Na de operatie deelde hij op sociale media foto's van zichzelf in het ziekenhuis. 

Lievelingskleur grijs

“Ik heb altijd al geweten dat ik anders was dan de rest van de samenleving", aldus Adam. "Mijn lievelingskleur is altijd grijs geweest, in verschillende tinten. Daarom is mijn huidige huidskleur nu grafiet."

Het is zijn plan om de kleine deeltjes op zijn lichaam die nog niet getatoeëerd zijn, ook nog met inkt onder handen te laten nemen. “Ik ontwerp zelf mijn tatoeages. Gewoon omdat het mijn eigen lichaam is."

“Het leven is zo kort dat ik me niet bezighoud met wat er morgen zal gebeuren. Ik leef hier en nu", besluit Adam.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  Als ge aan albinisme lijdt, kan men zoiets doen om dit te verbergen Niet slim, maar begrijpelijk Iedereen met negatief commentaar : beeld u in dat helft van uw gezicht wit is en andere helft bruin, dan denkt ge gewoon dat het niet erger is om alles te tattoueren in zelfde kleur Die mens moest mentale hulp krijgen en geen negatief commentaar

 • Robby Brom

  Laten plaatsen van tattoo's kan een verslaving worden.

 • Stephen Schelfhout

  Zielig om er zo uit te zien

 • Sabine Van de Kerkhove

  Hij is er blij mee, want toont zelf dat ze er alle 2 af zijn...jongens goe zot !!!

 • Lia Schuijt

  Waar haalt hij het geld vandaan?