Aangespoelde mensenvoeten houden Canadezen in de ban

Foto ter illustratie
Thinkstock Foto ter illustratie
In de Canadese provincie British Columbia heeft een wandelaar deze maand een lugubere ontdekking gedaan. Toen hij zijn hond uitliet op het strand vond hij een voet in een schoen, mét een stuk been maar zonder lichaam.

Minstens zo luguber zijn de berichten dat het gaat om de dertiende voet die de afgelopen tien jaar is aangespoeld in het gebied. Alle voeten zaten in hardloopschoenen. Canadese autoriteiten denken niet dat er kwade opzet in het spel is, ook niet bij de eerder gevonden lichaamsdelen.

(lees verder onder de foto)

Mike Jones was op Vancouver Island zijn hond aan het uitlaten, toen die opeens iets op het spoor leek te zijn. Het bleken twee onderbeenbotten in een witte sok, met een zwarte klittebandschoen. Jones besloot de vondst mee naar huis te nemen. Hij was bang dat de voet weer weg zou spoelen bij vloed. Na de vondst werd het gebied afgesloten en onderzocht door de politie. 

Niet afgehakt

Toen tien jaar geleden de eerste aangespoelde voet werd gevonden, speculeerde de lokale bevolking dat het wellicht om lichaamsdelen ging van slachtoffers van geweld of een vliegtuigcrash. Volgens persbureau AP zijn de voeten niet afgehakt, maar komen ze vanzelf los bij een verdronken lichaam. 

Zes mensen

Canadese lijkschouwers hebben geconstateerd dat de lichaamsdelen aan zes mensen toebehoren, die door ongelukken of zelfmoorden om het leven kwamen. Het gebied kan soms enorm hoog water krijgen en het oceaanwater kan spullen tot honderden kilometers verderop meedragen. 
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Ik vind het al bizar alsik ergens een schoen zie liggen langs de kant van de weg. Vraag ik me af: waar is die mens naartoe?

 • aaron aerts

  De "the lost girls of panama" of de Nederlandse meisjes die verdwaalden in Panama. Daar vond men ook alleen de schoenen met een voet in van terug.

 • ingrid joosten

  Het zal niet het laatste zijn, er is nog een volledig vliegtuig vermist, toch?

 • De Bock Christian

  Toch eigenaardig, 13 voeten van 6 verschillende mensen?

 • Martijn Debusschere

  13 voeten voor 6 mensen, daar moet ne specialen tussen gezeten hebben...