91-jarige vrouw vernielt museumkunstwerk door kruiswoordraadsel in te vullen

thinkstock
Een 91-jarige Duitse vrouw heeft van een modern kunstwerk een stuk performance art gemaakt. Tot ontzetting van het Neues Museum in Nürnberg, begon de vrouw met een balpen een kunstwerk in de vorm van een kruiswoordraadsel effectief in te vullen. Het kunstwerk is daarbij beschadigd geraakt, zo meldde Eva Martin, de woordvoerster van het museum.

De 91-jarige vrouw uit Nürnberg heeft het motto van kunstenaar Arthur Köpcke, "Vul het in!", iets te letterlijk genomen, aldus Martin. De vrouw bezocht het museum gisteren met een groep. Toen ze het werk 'Reading-work-piece' van kunstenaar Arthur Koepcke bekeek, dacht ze dat het om een interactief kunstwerk ging.

Het kunstwerk, dat voor 80.000 euro verzekerd was, zal gerestaureerd worden. De politie bemiddelt intussen met de gepensioneerde vrouw, die zich in eerste instantie erg verbaasde over de beschuldigingen van de museumleiding.

Woordvoerster Eva Martin van het Neues Museum is van mening dat het eigenlijk voor alle bezoekers duidelijk zou moeten zijn dat je niet mag schrijven op de kunstwerken.