90-jarige tweeling sterft vlak na elkaar op kerstochtend

Facebook Amy Hargis DeConcini
De tweelingzussen Mary en Martha uit het Amerikaanse Illinois weken 90 jaar lang niet van elkaars zijde. Ze groeiden samen op en woonden in dezelfde woning. Afgelopen Kerstmis stierven zij twee uur na elkaar. Dat meldt de lokale nieuwssite Fox 2 Now.

De zussen kwamen ter wereld op 26 september 1924 in Bear Springs Tennessee. Volgens kleindochter Amy DeConcini hadden de twee een hele speciale band. Ze vochten als zussen, maar hielden ook van elkaar als zussen.'' Mary en Martha woonden hun hele leven samen en waren jarenlang getrouwd met twee broers.

Op eerste kerstdag stierven de weduwen twee uur en een kwartier na elkaar. Volgens Mary's dochter Diana Hargis overleed haar moeder thuis terwijl het nummer Santa Baby draaide. "Ze bleef maar vragen of de kerstman haar een man zou brengen met Kerstmis, en dat deed hij, hij bracht haar naar mijn vader.''

De familie betreurt het feit dat het tweetal is overleden op een feestdag, maar vindt het tegelijkertijd een krachtige emotionele boodschap overbrengen. Ze vinden het een bijzonder gegeven dat ze hun leven samen startte en tegelijkertijd eindigen. "Mijn hart is gebroken, maar ik weet dat ze nu daarboven aan het dansen zijn met hun mannen'' schrijft Amy op haar facebookpagina. "Deze Kerstmis heeft de hemel er twee engelen bijgekregen.''

Over de hele wereld is het opmerkelijke verhaal van deze tweeling niet onopgemerkt gebleven. Amy schrijft dat het "overweldigend" is hoe de pers in Amerika, Australië en Engeland het massaal oppakt.