EPA
Volledig scherm
© EPA

8 procent van de Amerikanen denkt te kunnen winnen van een leeuw, gorilla of olifant in een gevecht

Wat als je plots tegenover een leeuw stond? Of een olifant of een grizzlybeer? Zou je een gevecht kunnen winnen? YouGov, een bureau voor marktonderzoek, vroeg het aan 1.224 volwassen Amerikanen. Resultaat: 8 procent van hen denkt dat ze zouden kunnen winnen van een leeuw, gorilla of olifant. 6 procent denkt zelfs te kunnen winnen van een grizzlybeer.

12 reacties

 • Geert Vaelen

  3 weken geleden
  Maak er een realityshow van: "man vs beast". Laat ze het bewijzen. Ik vermoed dat de Amerikanen zo hoog schatten omdat ze waarschijnlijk vermoeden dat ze hun geweer mogen gebruiken. Stel dezelfde vraag eens met expliciet de melding dat ze het zonder wapens moeten doen.
 • Emma Jacobs

  3 weken geleden
  Zo is het weer pijnlijk duidelijk dat de gemiddelde Amerikaan dom en overmoedig is.
 • johanneke li

  3 weken geleden
  als je niet sterk bent, moet je slim zijn, dit is toch een gekend spreekwoord? als je weet wat je moet doen kan je die dieren inderdaad de baas; een pure krachtmeting verlies je want dan telt enkel de spierkracht en die hebben ze in meervoud, maar door gebruik van hulpmiddelen/vallen/het terrein kan je slimme zetten bedenken dat die beesten zichzelf verwonden. de jagerstruc met een speer verborgen in het struikgewas waar het dier in de achtervolging zichzelf op spietst is zo een voorbeeld.
 • emiel wouters

  3 weken geleden
  Dat er nog 8% zo'n eigendunk hebben stemt tot nadenken. Als je ziet dat ze nog niet opgewassen zijn tegen een kleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeein virusje. Ja een vuistje kunnen zij nog wel doen, en dan is het lot beslecht.
 • victor vandesande

  3 weken geleden
  Het zijn dan ook amerikanen die amper iets weten wat zich buiten de vs afspeelt. Velen denken dat Belgium some where in Brussels is...