76 centimeter grote man claimt titel van kleinste man

UNKNOWN
Hij is amper 76 centimeter groot en leeft als veertigjarige met het lichaam van een kleuter. Huang Kaiquan claimt dan ook de titel van kleinste man van de wereld en aast op een vermelding in het Guinness Book of Records.

Met zijn lichaamsgewicht van twaalf kilogram heeft hij de lichaamsbouw van een driejarige, schrijft de Duitse krant Bild. Huang woont met zijn moeder Cheng Fuxiu in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China. Zijn ouders hadden al snel door dat er iets niet pluis was met hun zoon. "Toen hij drie was, stopte hij met groeien. We hebben toen de ziekenhuizen platgelopen maar niemand kon ons helpen", vertelt zijn moeder.

Toen hij zes was, stierf zijn vader en stond zijn moeder er alleen voor. Op veel steun kon ze niet rekenen. Meer nog, de buren gaven haar de 'raad' om Huang aan zijn lot over te laten. Hij was in hun ogen alleen maar een last voor de vrouw die het toch al zo moeilijk had.

Ook vandaag nog heeft de kleinste man nauwelijks vrienden en blijft zijn de moeder de belangrijkste persoon in zijn leven. "Ze houdt van mij zoals ik ben, ik zal voor altijd haar kleine jongen blijven!"

Het Guinness Book onderzoekt nog of hij in aanmerking komt voor de titel. Kaiquan is amper 1,4 cenitmeter groter dan zijn voorganger, He Pingping. Zijn landgenoot was 74,61 centimeter groot en stierf in maart op 21-jarige leeftijd aan een hartfalen. (vsv)