500 euro boete na 'grote scheet'

Een agent aan de ambtswoning van de Oostenrijkse bondskanselier in Wenen.
REUTERS Een agent aan de ambtswoning van de Oostenrijkse bondskanselier in Wenen.
Een man heeft een boete van 500 euro gekregen van de politie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, omdat hij opzettelijk een "grote scheet" zou hebben gelaten. De man was door de politie tegengehouden en was om zijn identiteitsbewijs gevraagd toen het gebeurde.

In de verklaring zei de politie dat niemand een boete krijgt als per ongeluk een wind wordt gelaten, maar dat deze man het overduidelijk met opzet deed. Daarom is de hoge boete volgens de politie terecht. "De man tilde zijn kont op van de bank waar hij op zat, keek onze agenten aan en liet volledig expres een grote scheet", aldus de politie in een verklaring.

De man liet eerder in Oostenrijkse media weten dat hij de bekeuring buiten proportie en onterecht vindt. Hij kan nog in beroep gaan tegen de boete.

Uit het archief: 

Scheet doet stof opwaaien: 23 Berlijnse politieagenten 17 uur in de weer wegens geval van flatulentie

Passagier blijft maar winden laten, piloot moet noodlanding maken

Knokpartij in Efteling na scheet in Vliegende Hollander
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Huybens

    is dat dan een gasboete?

  • Wannes Van De Velde

    Kan me het perfect voorstellen,ostentatief u oprichten en dan nog bewust naar links of rechts om dan stevige prot de wereld in te sturen, getuigt van een goede opvoeding.