42 weken zwanger: groene minister gaat met de fiets naar het ziekenhuis om te bevallen

Instagram
De Nieuw-Zeelandse minister van Vrouwenzaken heeft de daad bij het woord gevoegd. Julie Anne Genter koos de fiets voor de verplaatsing naar het moederhuis.

De ecologiste overbrugde als toegevoegd minister voor Transport met de fiets de kilometer tussen haar woning en het ziekenhuis in Auckland. "Mijn partner en ik opteerden voor de fiets omdat er onvoldoende plaats was in de wagen voor iedereen", postte ze op sociale media met foto. "Maar nu verkeer ik tenminste in de opperbeste sfeer."

De minister is 42 weken zwanger. Maandagnamiddag (lokale tijd) was er nog geen verlossend nieuw uit het ziekenhuis. De centrumlinkse regering van Nieuw-Zeeland maakt een strijdpunt van proper transport.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arifiene De Laet

  't Is maar ne kilometer he mensen. Als ze al weeen had had ze kunnen wandelen, en hoe terug naar huis met de kleine? Kleine in de kinderwagen en wandelen aja. Ze kan haar fiets later nog gaan halen of partner kan die ook gaan halen.

 • Hilde Eykens

  Zonder weeen is dat toch niks speciaal?

 • Griet Maes

  Ze was helemaal nog niet aan het bevallen, maar ging naar het ziekenhuis voor een inleiding. Als haar weeën spontaan thuis begonnen waren, zou het enthousiasme om met de fiets te gaan waarschijnlijk al heel wat minder groot zijn.

 • Guy Dupont

  Proficiat voor deze dame. Echter dat ze met de fiets gaat om te bevallen..., ben ik niet van onder de indruk. In veel landen gaan vrouwen even naast het (werk) veld om te bevallen.

 • guy Van Deun

  En als er dan bij de geboorte iets mis zou gaan dan zal het zeker de schuld van de dokters zijn. Arm schaap dat echt geen respect heeft voor het leven.