351 Q-luisteraars breken wereldrecord ontbijt op bed

Twitter
De presentatoren van Q-music Sven Ornelis en Maarten Vancoillie hebben vanochtend een poging gedaan om het wereldrecord ontbijt op bed te breken. Na een woelige nacht had de gerechtsdeurwaarder in de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde 352 deelnemers geteld. Het was toch nog even spannend, want één deelnemer werd gediskwalificeerd.

Eerst telde de gerechtsdeurwaarder twee keer officieel alle deelnemers, daarna begonnen de 352 luisteraars aan hun ochtendmaal. De voorwaarden waren: iedereen moest zes minuten lang rechtop zittend in bed een drankje en twee vaste voedingsmiddelen nuttigen. Een deelnemer werd gediskwalificeerd omdat hij niet neerzat, maar de 351 anderen zorgden dus wel voor een geslaagde poging.  De gerechtsdeurwaarder getuigde dat alles erg gestructureerd en vlot verliep.

De nacht voor de wereldrecordpoging verliep allesbehalve rustig. Enkel Vancoillie viel gisterenavond als een blok in slaap. Maar Ornelis was de hele nacht erg actief op Twitter, hij leek geen moment van de recordpoging te willen missen. Presentatrice Joke van de Velde kon de slaap niet vatten door de broer van Astrid Bryan. Een hilarisch geluidsfragment op Instagram bewijst dat 'de Lau' een luide snurker is.

Deelnemers Peggy en Maxim uit Merelbeke lieten vanochtend weten dat hun snode plannetje gelukt is. Gisterenavond biechte het koppeltje op niet van plan te zijn de hele nacht hun pyjama aan te houden. Dankzij hun oefeningen thuis zijn er in geslaagd één stil nummertje af te werken, dankzij hun oefeningen thuis. Dat gaven de twee vanmorgen toe.