Hendrik de Jong op een van de opsporingsposters.
Volledig scherm
Hendrik de Jong op een van de opsporingsposters. © Vlaams Nationaal Archief

125 jaar oude roddel gaat weer rond: was Jack the Ripper een Hollander?

De Britse tabloids laten maar weer eens zien dat complottheorieën en roddels van alle tijden zijn. Een achterklap uit 1893 over de vermeende Nederlandse identiteit van de beruchte Britse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft nu - 125 jaar later - weer zijn weg terug naar de Britse pers gevonden.

7 reacties

 • Kurt Hendrickx

  3 jaar geleden
  Ik heb inde jaren 90 onderzoek gedaan naar wie het uiteindelijk was en had 80% bewijs.zoveel jaren later en aankloppen bij bepaalde instanties is er mij nog altijd zwijgplicht opgelegd om bepaalde"......." Te beschermen en niet te destabilliseren.
 • Eduard Dierckx

  3 jaar geleden
  Neen, maar één van de bende van Nijvel wel!
 • Caroline Bex

  3 jaar geleden
  Ik heb nieuws: Jack the Ripper is dood!!!
 • chantal prez

  3 jaar geleden
  DNA-onderzoek op de vermoorde vrouwen?Niet meer mogelijk waarschijnlijk na 150 jaar,zelfs al zou men weten waar ze begraven werden.Men heeft toch lang aangenomen dat het een lid van de koninklijke familie was,een zoon van Queen Victoria? Waar is die begraven? Kan men nog aan DNA geraken van die verdachte?
 • jean petermans

  3 jaar geleden
  Zou kunnen, Hollanders zijn van alle markten thuis.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. "Jack the Ripper was zelfde persoon als allereerste seriemoordenaar van Amerika. En politie had hem sneller kunnen stoppen"

  "Jack the Ripper was zelfde persoon als allereer­ste seriemoor­de­naar van Amerika. En politie had hem sneller kunnen stoppen"

  Er is een boeiende nieuwe theorie over de identiteit van een van de bekendste moordenaars uit de geschiedenis. De achterachterkleinzoon van de allereerste seriemoordenaar van de Verenigde Staten - HH Holmes - is ervan overtuigd dat zijn betovergrootvader en Jack the Ripper een en dezelfde persoon waren. En dat de politie hem op het spoor was en veel sneller had kunnen stoppen.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.