"Zo ziet een held eruit": golden retriever vangt beet giftige ratelslang op voor baasje

Todd de hond
Facebook Todd de hond
Voor Paula Godwin uit Arizona is haar golden retrieverpup Todd een held. De hond ving een giftige slangenbeet voor zijn baasje op. Godwin postte foto's van de gezwollen snuit van haar viervoeter op Facebook. De hond is inmiddels aan de beterhand.

Paula Godwin vertelt op Facebook dat ze vrijdag al vroeg uit de veren was voor een wandeling in Anthem, ten noorden van Phoenix. Ze stapte bijna op een erg giftige ratelslang en toen smeet Todd zich moedig voor haar been, "waar de slang zeker in zou gebeten hebben". Die beet kreeg de jonge golden retriever vol op zijn snoet te verwerken.

Todd de hond
Facebook Todd de hond

"Zo ziet een held er dus uit", schreef Paula op Facebook. Ze bracht Todd naar de dierenkliniek voor verzorging. Daarna liet ze op de sociaalnetwerksite weten dat de hond "wonderlijk herstelt".

Ratelslangen zijn grote giftige reptielen, die het meest voorkomen in Zuid-West Amerika en in Noord-Mexico. In de Amerikaanse staat Arizona kruipen er dertien verschillende soorten rond. Kenmerkend bij alle exemplaren is de ratel aan het einde van de staart.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jon Carrago

  Ingrid Charlier: 100% gelijk maar het mensdom doet het dierenrijk nog elke dag zoveel leed en pijn aan...

 • Josepha Van Vlaanderen

  Golden retrievers zijn de mooiste, schattigste en liefste honden van allemaal!! Hopelijk komt alles goed met deze "hero".

 • Veerle Vandenbussche

  Trouwe viervoeters zijn honden als je er goed mee omgaat.

 • Jan Verstrepen

  Een gouden dier hopelijk wordt dat naar goede gewoonte niet vergeten.

 • Ingrid Charlier

  Zo zie je maar hoeveel een dier over heeft voor zijn baasje. Was het andersom ook maar zo dan stierven er geen honden in een snikhete auto.