"Zijn ze plots miljonair geworden?" Ouders trakteren hun twintig (!) kinderen op Disney World in Florida

Chris (28), Sophie (23), Chloe (22), Jack (20), Daniel (18), Luke en Millie (16), Katie (14), James (13), Ellie (12), Aimee (11), Josh (10), Max (8), Tillie (7), Oscar (5), Casper (4), Hallie (2), Phoebe (1) en Archie (drie maanden). En daarnaast uiteraard ook nog de trotse ouders Sue (42) en Noel (46).
Channel Four Chris (28), Sophie (23), Chloe (22), Jack (20), Daniel (18), Luke en Millie (16), Katie (14), James (13), Ellie (12), Aimee (11), Josh (10), Max (8), Tillie (7), Oscar (5), Casper (4), Hallie (2), Phoebe (1) en Archie (drie maanden). En daarnaast uiteraard ook nog de trotse ouders Sue (42) en Noel (46).
Met hun twintig kinderen op droomreis naar Disney World in Florida? Sommige Britse kijkers konden hun ogen amper geloven toen ze de indrukwekkende kroost van Sue en Noel Radford op het vliegtuig zagen stappen. "Ik kan dat niet eens voor mezelf betalen. Zijn ze plots miljonair geworden of zo?", luidde de kritiek op Twitter.

De Radfords zijn door hun eindeloze kinderwens een heus begrip geworden over de plas. Hun jongste telg is drie maanden oud, de oudste telt inmiddels 28 lentes. Gisteravond was in de realityshow '20 Kids and Counting' te zien hoe het hele gezelschap naar Amerika reisde om de 25ste huwelijksverjaardag van de ouders te vieren.

Al snel barstte er kritiek los. "Heeft de helft van het land nu -net als ik- naar zijn tv geroepen? Hoe kunnen ze dat in godsnaam betalen?", klonk het. Of nog: "Florida met twintig kinderen? Ik weet dat ze een zaak uitbaten, maar zoiets kost al snel 20.000 pond (22.500 euro)."

Respect
Niet iedereen zag de situatie echter zo zwartgallig in. Enkele moeders betuigden hun respect aan het koppel omdat ze het toch maar mooi voor elkaar krijgen. "Ik krijg al stress als ik moet vliegen met mijn twee kinderen. Wat moet dat dan niet zijn met twintig koters?" En: "Ze hebben twintig kinderen en zitten allebei nog vol energie. Zij moet Wonder Woman zijn."

En meer dan waarschijnlijk bestaat er ook gewoon een logische verklaring. "Ze zorgen voor stevige kijkcijfers op Channel 4, is het dan niet normaal dat er een gesponsord reisje afkan?", klonk het.

Eerste kind op heel jonge leeftijd
De familie uit de kustplaats Heysham haalde enkele jaren geleden al het nieuws toen Sue van spruit nummer achttien beviel. De Radfords kondigden toen aan dat Hallie Alfie toch echt de laatste zou zijn, maar dat bleken loze woorden. 

Op haar veertiende kreeg Sue al haar eerste kind van Noel. Tegenwoordig runnen ze samen met hun koters een bakkerij. "Niemand dacht toen dat het zou blijven duren, maar kijk nu. Na al die jaren zijn we nog altijd gelukkig bij elkaar", aldus het stel.

De twee krijgen naar eigen zeggen wekelijks zo'n 190 euro kindergeld. De bakkerij levert jaarlijks iets meer dan 50.000 euro op.

Zoontje verloren
Toch liep niet alles even goed bij de Radfords. Het stel verloor in 2014 zoontje Alfie na 23 weken zwangerschap. Dat hakte er stevig in, erkende Sue. Als eerbetoon kreeg de dochter die volgde de naam Hallie Alphia. In Florida werd zijn naam in het zand gekerfd.

"Een kind verliezen verandert je als persoon, ik zal nooit meer dezelfde zijn als voor die periode. Ik leer mezelf nu om een lach op mijn gezicht te toveren, ook in periodes waarin ik daar helemaal niet voor in de stemming ben."

Channel Four

"Geen extra geld van overheid"
"Natuurlijk denkt iedereen dat we extra geld toegeschoven krijgen van de overheid, maar dat is niet zo: er zijn veel grote families die perfect kunnen instaan voor hun eigen behoeften."

Om u tot slot een idee te geven: een dag begint voor Sue al om 6.30 uur en eindigt om 23 uur. Noel is zelfs van 5 uur wakker om brood te bakken, vaak werkt hij elf uur aan een stuk. Het ontbijt gebeurt in twee shiften. Dagelijks jaagt het gezin er drie grote dozen cornflakes, drie liter fruitsap en negen liter melk door. Een 'wasje' insteken doet Sue negen tot twaalf keer per dag.
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Eykens

  De oudsten voeden de jongste op zo was het vroeger ook

 • Annie Darden

  Zou toch niet in hun plaats willen zijn...!

 • Guy De Smet

  De wereld is nu al overbevolkt....ze zouden beter TV kijken.

 • Patrick Moorthamer

  50.000 EU verdienen is mooi toch,en ze werken kei hard zeker geen reden voor jaloezie is hun van harte gegund!

 • jeannine budts

  mijn schoondochter was bevallen van 1 kindje en ze on het al niet aan heb hem zelf grootgebracht als schoonmoeder