Ga naar de mobiele website
^ Top

"Wat moet dit voorstellen?": mysterieus zeewezen spoelt aan na orkaan Harvey

Twitter
Opvallend fenomeen na de doortocht van orkaan Harvey: op het strand van Texas City werd dit impressionante kadaver ontdekt. Geen ogen, een bek met messcherpe tanden en een enorm cilindervormig lichaam... Wat voor 'zeemonster' mocht dit wel wezen, vroegen voorbijgangers zich af.

Preeti Desai speelde de vraag simpelweg via Twitter door. "Daar zitten sowieso veel wetenschappers die met plezier een handje helpen",  aldus het lid van een Amerikaanse vereniging voor natuurbescherming. "Ik dacht eerst dat het een zeeprik was (een zogenaamde kaakloze vis met een buisvormige zuigmond; nvdr). Maar toen ik dichterbij kwam, besefte ik dat ik verkeerd zat. Vooral die mond klopte niet."

Wat voor wezen het dan wel is? Sowieso een palingachtige, menen de biologen die antwoordden. "Natuurlijk. Ik kon mezelf wel voor het hoofd slaan. Nu herken ik de vorm ook", antwoordde Desai.

Rest nog de vraag welke soort precies. De meesten houden het op een aplatophis chauliodus (een straalvinnige vissensoort uit de familie van slangalen; nvdr). Dat type komt voor op een diepte van dertig tot negentig meter en heeft wel degelijk kleine ogen, maar het zou perfect kunnen dat die in tussentijd ontbonden zijn.

Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Godfried van Bouillon

  We zitten diep in de ruimte maar weten weinig over de diepzee en onze oceanen

 • Iggy van den Haesevelde

  Jammer weer gene megalodon hoop dat ze die ooit terug gaan vinden of nessie en ja de zee zit vol onontdekte dieren daar moogde zeker van zijn als er da eens volledig uitdroogd zullen velen nie weten wat ze zien

 • Natalie Kotulová

  Dacht ook aan een dolfijn die in een verre staat van ontbindig is..

 • leetje van gorcum

  ik heb mijn schoonmoeder al een tijdje niet gezien

 • Sinan Ozcelik

  Diet is een dolfijn die aan het uitrotten is

Meld een bug