“Wat is dat!?” Feestgan­ger gaat op rattenslang staan op dansvloer in Amsterdam

De slang, een rattenslang, maakt het inmiddels goed.
Dierenambulance Amsterdam De slang, een rattenslang, maakt het inmiddels goed.
In een café in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is afgelopen zondag een bijzondere gast waargenomen op de dansvloer. Een (niet giftige) rattenslang. Een van de gasten, toevallig een slangenexpert, wist het dier van de dood te redden. 

De dierambulance in Amsterdam was net als de feestgangers verbaasd over de onverwachte gast. “Het is een raadsel hoe de slang daar terecht gekomen is”, schrijven ze op Facebook. Het is niet bekend hoe lang het dier al op de grond lag toen het werd ontdekt. 

Een van de bezoekers ging per ongeluk op de slang staan en waarschuwde het personeel. Een andere aanwezige op het feest, een afscheidsfeest van de dansgelegenheid, wist hoe hij met de slang om moest gaan en legde hem in zijn nek, aldus AT5. Dit om het het dier warm te houden. 

De gewaarschuwde Dierenambulance heeft de rattenslang vervolgens opgehaald. In de loop van de nacht ging het beter met het dier en inmiddels is hij naar een reptielenopvang gebracht. Een rattenslang komt niet in het wild voor in Nederland. 

De Amsterdamse horecazaak, die Pacific Parc heet, is vanaf deze week gesloten. De nieuwe eigenaar gaat het café verbouwen om voor de zomer weer open te kunnen. Zonder slang. 

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Emile De Smedt

    Het is in om reptielen te houden voor de fun zonder weet van en hoe dieren moeten verzorgd.Zijn geen levendige schepsels en vervelen dan de koper ervan.Resultaat is het weggooien met weinig overlevingskans.Moet in belang van dier en mens contrôle komen.Wie ze koopt moet vermeld en contrôle aanvaarden.Mensen moeten maar beter voorgelicht hoe moet omgesprongen met reptielen,zelfs met vogelspinnen die vaak een zelfde lot te wachten staan.