"Wat een gênant moment": zakenvrouw dénkt dat ze kind in de lucht steekt, maar...

Twitter
"Wat een gênant moment. Ik was in Vietnam voor een zaal van 3.000 man aan het spreken. Ik dacht dat hij een zesjarig jongetje was en pakte hem op. Nu blijkt hij een volwassen man te zijn." Jawel: de tweet die Michelle Mone vorige zaterdag de wereld instuurde, heeft al voor een pak hilariteit gezorgd.

Volgens de Schotse oprichtster van het lingeriemerk Ultimo liep de situatie uit de hand toen het 'jongetje' haar met een bos bloemen kwam bedanken voor haar speech. Een knuffel teruggeven en een selfie nemen is dan een kleine moeite, toch? "Maar dan hoorde ik plots iemand vanop de eerste rij roepen: 'Zet hem neer, ik ben zijn vrouw'. De kerel zelf had er blijkbaar minder problemen mee, de hele zaal lag plat van het lachen. Ik dacht wel al dat er iets mis was, zijn tanden zagen geel van de nicotine."

Twitter

In Vietnamese media klonk het al snel dat het 'kind' in werkelijkheid 46 jaar oud bleek te zijn. Intussen heeft de kerel zelf van zich laten horen en hij zet meteen de puntjes op de i. "Ik ben 22 jaar, zeven maanden en vijf dagen oud. Ik heb geen vrouw of vriendin en ik heb nog nooit in mijn leven gerookt. En ik zie er al zo uit sinds mijn zesde", aldus Nguyen tan Phat. Voor de duidelijkheid plaatste hij ook nog een foto van zijn identiteitskaart op Facebook.

Facebook

Dat Michelle hem zo te kijk gezet heeft, neemt hij haar niet kwalijk. "Ik vond je een verlegen meisje, je bent mijn idool. Bedankt, want dankzij dit verhaal zal ik zelf beroemd worden."

De zakenvrouw wijt de verwarring aan vertaalperikelen. "Ik hoop dat zijn leeftijd en burgerlijke staat de enige dingen zijn die ik verkeerd doorgespeeld kreeg. Maar ik vrees er eerlijk gezegd een beetje voor. De mensen vonden sommige dingen die ik zei en nadien voor hen vertaald werden iets té grappig."

Facebook